Zoek een reisagent    |    Bel Thomas Cook: 070 / 750 243 (€ 0,30 /min)

Reisverzekeringen

Thomas Cook wil er voor zorgen dat je kan genieten van je droomvakantie. Maar sommige zaken hebben ook wij niet in de hand : autopech, ziekte, ongevallen, annulering, verloren bagage ... Daar denk je liever niet aan, tot het je overkomt en je de factuur toegestuurd krijgt.

Zorg ervoor dat je vakantiebudget beschermd is tegen deze onvoorziene omstandigheden. Zorg dus voor een goede reisverzekering, voor je vertrekt, onderweg, en tijdens je verblijf.

Zorgeloos op reis mét reisverzekering

Neem nu je reisverzekering, in samenwerking met Allianz Global Assistance. Een reisverzekering kan je bagage, je auto, jezelf en je familie beschermen en dit al vanaf € 2 per dag. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance online aanvragen is heel eenvoudig en beschermt je meteen. Kies de reisverzekering op jouw maat en vergelijk prijzen en mogelijkheden.

Heb je al een vakantie geboekt via Thomas Cook? Wil je graag de detailvoorwaarden kennen, of wil je weten welke verzekering in jouw pakket al inbegrepen is? We geven een overzicht van alle algemene en bijzondere voorwaarden.

Lees de Thomas Cook voorwaarden »

Waarom is een reisverzekering belangrijk?

Enkele voorbeelden en waargebeurde verhalen van Allianz Global Assistance.

Waarom is een annuleringsverzekering belangrijk?

Het moet niet erg of vergezocht zijn, want een annuleringsverzekering is de reisverzekering die het vaakst gebruikt wordt. Indien je met een geldige reden vooraf annuleert, krijg je altijd, ongeacht het moment van annuleren, de annulatiekosten terug. Wist je bijvoorbeeld dat je met een oorontsteking niet mag vliegen? Wist je dat je kind met windpokken het vliegtuig niet in mag? Wat als na het boeken van je reis je werkgever failliet gaat en je om economische reden ontslagen wordt? In deze en vele andere gevallen zal Allianz Global Assistance tussenkomen in uw annulatiekosten.

Waarom is een personenbijstand belangrijk?

Enkele voorbeelden …

  • Het is dagelijkse kost in landen als Turkije, Tunesië, Egypte: een simpele oorontsteking of buikloop kan je vakantie danig in de war sturen. In deze landen rijzen privé klinieken uit de grond als paddestoelen. De dokters verwijzen de vakantiegangers met eenvoudig te behandelen aandoening vaak door naar deze ziekenhuizen. En zo kost de gemiddelde oorontsteking al gauw € 500. Indien je een reisbijstand hebt, betaalt Allianz Global Assistance dit bedrag voor jou.

  • Waargebeurd verhaal : “Ik kreeg 's avonds laat een telefoontje van Allianz Global Assistance met het nieuws dat mijn man Tom zwaargewond naar het ziekenhuis in Benidorm werd gebracht na een verkeersongeval. De volgende dag regelde en betaalde Allianz Global Assistance een vlucht en een hotel voor mij om bij mijn man te kunnen zijn. Drie weken hebben we bang afgewacht, maar dan kwam het verlossende nieuws: Tom mocht met een ambulancevliegtuig naar huis, en ik vloog met hem mee. De medische kosten liepen erg hoog op, maar wij hebben geen enkele factuur gezien, dankzij onze reisverzekering bij Allianz Global Assistance.” (kost 139.000 euro)

  • Waargebeurd verhaal: “We waren in de helft van onze vakantie in Turkije toen we het verschrikkelijke nieuws kregen dat mijn vader overleden was. Na een telefoontje naar Allianz Global Assistance hebben zij ons in allerijl terug naar België laten overvliegen om mijn vader een laatste groet te brengen.” (kost 935 euro)

Waarom is een bijstand voertuigen belangrijk?

Ga je met de auto op vakantie, dan kan je er maar beter voor zorgen dat je auto op voorhand volledig in orde gebracht is. Maar dan nog. Wie weet er of morgen de motor nog draait, je stoel vast zit zodat je niet meer aan de pedalen kan, je stuur blokkeert, je verkeerd hebt getankt… of erger, of je geen ongeval hebt? Zorg dus niet enkel voor een controle van de auto vóór vertrek, zorg er ook voor dat je tijdens je vakantie opgevangen wordt bij problemen. Deze bijstand vult jouw autoverzekering aan. De autoverzekering komt tussen bij schade veroorzaakt aan derden en herstellingen die door een ongeval veroorzaakt zijn. Een bijstand daarentegen komt tussen in het zoeken naar een oplossing voor je auto en jezelf bij een ongeval maar ook bij pech.
Enkele voorbeelden:

  • Waargebeurd verhaal: “Motorpech op de snelweg, net over de grens in Spanje. Nog 400 kilometer en we waren op onze vakantiebestemming. Maar het was al laat, en de wagen kon pas de volgende dag worden hersteld. Allianz Global Assistance regelde een overnachting voor ons, en na een uitgebreid ontbijt konden we onze reis verder zetten met onze herstelde wagen.” (kost 180 euro)

  • Waargebeurd verhaal: “Halverwege onze vakantiebestemming in de Provence, krijgen we een klapband. Het gevolg daarvan was een klein ongeluk, maar met grote gevolgen voor de wagen. De herstelling zou 5 à 6 dagen duren. Allianz Assistance gaf ons een vervangwagen om onze reis verder te zetten, en toen onze vakantie erop zat reden we met de een andere vervangwagen naar onze -ondertussen- herstelde wagen, het lag toch op de weg!” (kost 620 euro)

Waarom is een bagageverzekering belangrijk?

Een vakantie is een avontuur, voor jou en jouw bagage. Ook die koffers kunnen heel wat mee maken onderweg. Je koffer gestolen, gescheurd, verdwenen? Geen probleem als je verzekerd bent. Of je nu met de auto onderweg bent, met het vliegtuig, de boot of de trein, zonder je bagage is het geen vakantie!
Enkele voorbeelden:

  • Hoewel de luchtvaartmaatschappijen er zeer aandachtig voor zijn, komt een koffer wel eens op de verkeerde band en zo in het verkeerde vliegtuig terecht. Jij in Egypte, jouw bagage in Amerika? Geen probleem, Allianz Global Assistance vergoedt de eerste onkosten!

  • Waargebeurd verhaal: “Vorig jaar op terugreis van Nice met de auto, stopten we langs een tankstation om een koffie te drinken. Toen we terug aan de wagen kwamen, bleek de koffer van de auto te zijn opengebroken. Mijn bagage uiteraard verdwenen. Na een kort telefoontje naar Allianz Global Assistance werd onze koffer ter plaatse tijdelijk hersteld zodat we de terugreis konden verderzetten, en niet lang na onze terugkeer, werd mijn bagage vergoed!” (kost 370 euro)

Dit is een samenvatting zonder enige contractuele waarde. Voor meer informatie, raadpleeg de algemene voorwaarden. De verzekeringen zijn opgesteld door en vallen onder de verantwoordeliijkheid Allianz Global Asistance Europe N.V. - Belgian branch, Zwaluwenstraat 2, 1000 Brussel, België, Verzekeringsonderneming toegelaten onder het codenummer 1558 – ondernemingsnummer : 0818.978.918.