Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-18u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Citytrip Firenze: hier boek je de ideale citytrip naar deze prachtige stad!

Aanbod citytrip Firenze »

Citytrip Firenze


Een reis door de renaissance

Hou je van kunst? Reserveer dan snel je citytrip naar Firenze, de parel van Toscane. Hier ontdek je de bakermat van de renaissance, en een van de mooiste cultuursteden van Europa. Minstens twee dagen heb je nodig om alle schatten van Florence te bewonderen: de Duomo (kathedraal), het Uffizi-museum, het Pallazo Vecchio en de bijzondere Ponte Vecchio, een 14de-eeuwse brug waartegen huisjes en winkels gebouwd zijn.

Piazza, palazzo en ponte

Een stedentrip naar Firenze is een enkeltje richting schoonheid. De Piazza San Lorenzo, het Palozzo Strozzi, of de ponte Vecchio … de vele pleintjes, paleizen en bruggen steken elkaar in pracht naar de kroon. Het mooiste zicht over de stad heb je vanop het Michelangeloplein. Tip: wandel er via het Giuseppe Poggi-voetpad naartoe, en vergeet je camera niet.

Florence: de mooiste kunstwerken ter wereld

In Firenze viert de renaissance hoogtij. Nergens anders in Italië vind je zoveel gebouwen en kunstwerken uit die periode. Dat dankt de stad aan het bankiersgeslacht Dei Medici. Onder hun invloed floreren kunstenaars als Michelangelo, Leonardo da Vinci en Boticelli. In het uitzonderlijke museum Uffizi, en de Galleria dell’Accademie ontdek je hun beroemdste werken. Het werk van architecten als Brunelleschi en Donatello en Giotto bekijk je als je door de Florentijnse straten dwaalt – van Kathedraal tot paleis.

Firenze: citytrippen, cityshoppen

Uitgekeken op de kunst? Tijd voor ontspanning. In Firenze kun je ook heerlijk shoppen. Rond de Via Tornabuoni vind je alle grote kledingnamen. En de mooie pleinen vormen 's avonds een inspirerend decor voor een gezellig terrasje. Zin in een uniek kunstavontuur? Boek dan nu je volledig verzorgde, en voordelige citytrip Firenze bij Thomas Cook.

All Inclusive