Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Londen Kerstshopping: hier boek je de ideale citytrip naar deze prachtige stad!

Aanbod citytrip Londen »

Kerstshoppen Londen

Londen Kerstsfeer en shopping

Bij Kerst hoort natuurlijk shoppen. Waar kun je dat beter doen dan in Londen? Het is dé stad om te gaan kerstshoppen. De ene etalage is nog mooier dan de andere, waardoor alleen 'windowshoppen' al een geweldige activiteit is tijdens de kerstperiode. De donkere winkelstraten zijn sfeervol versierd met honderden fonkelende lichtjes die je aandacht proberen te trekken en je helemaal in de kerststemming brengen. Wil je eindelijk eens thuiskomen met een uniek kerstcadeau dan is Londen de place to be! En voor de echte shopliefhebber is het zeker een aanrader om ook even een kijkje te nemen op dé kerstmarkt van Londen; Winter Wonderland in Hyde Park. Een gezellige kerstmarkt in een romantisch winterlandschap die het kerstshoppen in Londen helemaal compleet maakt!

Kerstshoppen in Londen

Warenhuizen die je niet mag missen

Harrods
Het dagje kerstshopping in Londen is absoluut niet compleet als je geen bezoekje hebt gebracht aan hét warenhuis van Londen; Harrods. Het wereldberoemde warenhuis telt maar liefst 330 afdelingen en heeft een omvang van 74.000 m². In Harrods kun je werkelijk alles vinden wat je nodig hebt! 'Harrods' Christmas World' is de speciale, mega grote kerstafdeling in Harrods, die al vanaf augustus wordt ingericht. Hier kun je werkelijk alle kerstartikelen verkrijgen die je kunt verzinnen. Vanaf november begint de kerstsfeer er bij Harrods goed in te komen en tegen de kerst komen er gemiddeld 150.000 klanten per dag! In de maand december is iedere dag de Kerstman aanwezig, die voor veel vermaak zorgt voor jong en oud!

Selfridge
Selfridge is naast Harrods een van de grootste en bekendste warenhuizen van Londen. Selfridge is de concurrent van Harrods en blijft daarom niet achter met haar kerstafdeling. Ook hier kun je al vanaf augustus terecht voor de meest bijzondere kerstartikelen! Selfridge is wat minder prijzig dan Harrods, waardoor je niet alleen hoeft te etalageshoppen! Blijkbaar kan de Kerstman overal tegelijk aanwezig zijn, want ook in Selfridge zal hij voor veel vermaak zorgen gedurende de kerstperiode.

Winkels die je niet mag missen

The Christmas Shop
De naam van deze winkel zegt eigenlijk al genoeg. Het hele jaar door verkoopt The Christmas Shop onder de Tower Bridge kerstartikelen, maar uiteraard pakt deze winkel tijdens de kerstmarkt in Londen helemaal groots uit. De winkel is gespecialiseerd in kerstartikelen waardoor je er eigenlijk alles wel kunt verkrijgen wat met kerst te maken heeft. De meest originele kerstcadeaus vind je hier!

Hamley's
Hamley's is de wereldberoemde speelgoedwinkel. Kerstcadeautjes voor de kinderen koop je hier. Deze grootste speelgoedwinkel van Europa heeft werkelijk alles om de kinderen te verwennen met de mooiste kerstcadeaus. Alle cadeaus worden zorgvuldig ingepakt door elfjes en ook de Kerstman mag natuurlijk niet ontbreken! Hamley's is een ware kerstbelevenis, niet alleen voor de kinderen maar ook voor ouderen, die meegevoerd worden in het kerstsprookje.

Openingstijden tijdens het kerstshoppen

De openingstijden van winkels in Londen zijn niet uniform, sommige winkels zijn langer open dan andere. Iedere winkel bepaalt dit zelf, maar doorgaans zijn de winkels tijdens de kerstmarkt in Londen van 09.00 tot 17.30 of 18.00 uur geopend. Tijdens de kerstperiode zijn veel winkels ook op zondag geopend, maar ook dit is per winkel verschillend. Op eerste Kerstdag (25 december) zijn bijna alle winkels, maar ook bars, restaurants en bezienswaardigheden in Londen gesloten. Op Tweede Kerstdag zijn de winkels weer geopend, want dan begint de grote uitverkoop!

Boxing Day - Sale

Boxing Day is de Engelse benaming voor tweede Kerstdag. Voor alle shopliefhebbers is dit dé grote dag, dit is namelijk de dag dat de sale (uitverkoop) begint in de grootste winkels in Londen! Traditioneel begint de sale altijd op tweede Kerstdag. Geheel in kerstsfeer kun je hier je garderobe voor het nieuwe jaar aanschaffen met ongelooflijk veel kortingen! Als je naar een kerstmarkt in Londen gaat dan is de sale op Boxing Day een ware belevenis. Soms liggen mensen op deze dag 's morgens al in hun slaapzak voor de deur bij warenhuizen als Harrods en Selfridges, om de eerste en beste koopjes te kunnen scoren. Vanaf 1 januari lopen de kortingen nog hoger op.

Kortom, kerstshoppen in Londen is een echt feest met voor elk wat wils.

Kerstmarkt Londen