Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl
Error during rendering '': No ComponentConfiguration found

Klimaat van Canarische Eilanden: Vakantie - Weer en Temperatuur


Canarische Eilanden: Bekijk het aanbod

De Canarische Eilanden: het ideale klimaat

Bijna alle Canarische Eilanden hebben twee klimaten. In het noorden is het vaak frisser en natter, terwijl het zuiden droger en zonniger is.

Wil je mooie wandelingen maken en van zacht weer genieten op de Canarische Eilanden, dan ga je best in februari. In die maand zijn de weersverwachtingen er het stabielst. De zon is alom van de partij en de passaatwind zorgt voor een aanhoudend, fris briesje.

Luier je liever op het zonnige strand, dan ga je tussen juni en augustus. De zon schijnt in die periode constant op de Canarische Eilanden. De oostenwind maakt het soms echter zo heet dat je niet naar de vulkaan of het binnenland kunt wandelen. Je blijft dan best in de buurt van het strand en houdt 's middags een siësta.

De herfst (in november) begint meestal met zacht weer, perfect voor een rustige vakantie in het zonnetje. Ver van de grote menigte toeristen en hete zomerwarmte is in die periode alles mogelijk op de Canarische Eilanden. Na november verslechtert het weer stilaan op de Canarische Eilanden en valt er meer regen, vooral in het noorden van de eilanden.

Maar de Canarische Eilanden kregen niet voor niets de bijnaam “eilanden van de eeuwige lente”. Ondanks frequentere regenbuien in de herfst is het weer er immers bijna een heel jaar rond stabiel, met steeds zachte temperaturen.