Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl
Error during rendering '': No ComponentConfiguration found

Weer en klimaat - Weersvoorspellingen en temperatuur in Tenerife

Tenerife: Bekijk het aanbod

Tenerife: het ideale klimaat

Op Tenerife is de zon heer en meester van juli tot augustus. De temperatuurschommelingen tussen winter en zomer zijn op Tenerife het laagst van de hele wereld, met 's zomers maximumtemperaturen tot 29°C, vergezeld van droge Saharawind die soms brandend heet kan zijn.

Om echt van Tenerife te genieten ga je best in juni, juli of augustus. Het weer ziet er dan zo uit: weinig risico op regenbuien, een gemiddelde temperatuur van 27°C en 11 uur zon per dag. Tenerife is het warmste en droogste eiland van alle Canarische Eilanden.

Het weer op Tenerife verschilt sterk van noord tot zuid. In het noorden is het vaker bewolkt en valt er meer regen omdat de vulkaan die het eiland in twee deelt de wolken tegenhoudt. Zo kan het regenen in het noorden terwijl de zon schijnt in het zuiden.

Het Canarische eiland Tenerife wordt soms het eiland van de eeuwige lente genoemd. Dat maakt onmiddellijk duidelijk dat Tenerife zo goed als het jaar rond aangename temperaturen heeft.

Naar Tenerife reizen in december is fantastisch als je zoekt naar een lichte zonvakantie waarbij je de batterijen weer kan opladen.