Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Kies je voor Thomas Cook, dan kan je met een gerust hart genieten van jouw welverdiende vakantie, dankzij meer garanties, meer services en meer partnerkortingen!

Alle vermelde voordelen en extra’s zijn slechts geldig volgens beschikbaarheid en enkel op het aanbod Thomas Cook Rondreizen en USA van Winter 2016-2017 en Zomer 2017.

Ontdek al jouw voordelen voor, tijdens en na je vakantie:

"Tunesië of Turkije? Na boeking kunnen we nog veranderen van bestemming!"

Voor je vertrek

Thomas Cook Annuleringsgarantie

Geniet bij de meeste van onze vakanties van de Thomas Cook Annuleringsgarantie. Deze garantie dekt in grote mate de annulatiekosten in bv. geval van zwangerschapscomplicatie, ziekte, overlijden, jobverlies wegens herstructurering of faillissement, beschadiging van woning etc. 

Raadpleeg de uitgebreide informatie in verband met onze reisverzekering en de algemene voorwaarden. Bij Cruises, Hotel Only, Flight only, en Dichtbij-vakanties is er geen annulatieverzekering inbegrepen. 

Om je vakantie te annuleren, contacteer ons op het nummer 070 750 243 (€0.30/min).

Omruilgarantie met gratis wijziging tot 50 dagen voor vertrek (niet geldig voor reizen met lijnvluchten)

Onze unieke omruilgarantie geeft je de vrijheid om tot 50 dagen voor vertrek je vakantie kosteloos te wijzigen. Je kan veranderen van hotel maar ook van bestemming, maar wel binnen eenzelfde productlijn: vliegvakanties, exotische vakanties, autovakanties, dichtbij vakanties, citytrips.

Voorwaarden omruilgarantie:

  • Geldig voor vliegvakanties, exotische vakanties, Europa, Frankrijk, dichtbij vakanties, citytrips (Niet geldig voor lijnvluchten, residenties en vakantieparken dichtbij, vervoer bij citytrips en voor wijzigingen naar promotie)
  • Een wijziging is een verandering van bestemming, hotel , camping, huis of appartement. Niet geldig op residenties en vakantieparken
  • Je kan enkel wijzigen binnen dezelfde productlijn (vb. een hotel van een autovakantie voor een ander hotel binnen autovakanties)
  • Geldig tot 50 dagen voor afreis, vanaf 49 dagen voor afreis gelden de wijzigingskosten zoals vermeld in de bijzondere reisvoorwaarden

Om je vakantie te wijzigen, contacteer ons op het nummer 070 750 243 (€0.30/min). Indien de prijs van de nieuwe vakantie (een wijziging) hoger is dan de eerste geboekte vakantie dan dient het verschil door de klant betaald te worden. Indien de prijs van de nieuwe vakantie (een wijziging) lager is dan de eerste geboekte vakantie dan wordt het verschil terugbetaald.

Prijsgarantie inbegrepen voor wie vroeg boekt (niet geldig voor reizen met lijnvluchten)

Bij boekingen tijdens de vroegboekperiode betaal je gegarandeerd de laagste prijs. Is de prijs van jouw vakantie twee weken voor afreis lager dan bij jouw boeking dan krijg je het verschil terug in de vorm van een waardebon, vermeerderd met €25. 

Ontdek hier alle voorwaarden van de prijsgarantie voor vroege boekers.

Kwalitatief en ruim aanbod aan rondreizen (zowel in groep als selfdrive) en hotels

De rondreis van je dromen, perfect op maat gemaakt. Dat is wat je van Thomas Cook verwacht. Daarom zijn al onze formules maximaal flexibel. Bijna alles kan aan je individuele wensen worden
aangepast: de afreisdata, het vluchtschema, de reisduur en zelfs het budget.
Reis zoals je wilt. Gezellig met een kleine groep, of in alle vrijheid met je eigen huurauto, of in grote stijl met een lokale chauffeur.

Wil je zelf je medereizigers uitkiezen? Zelfs dát is mogelijk. Als je er met vrienden of familieleden op uit trekt, dan stel je zelf een groep samen. Bovendien zijn heel wat van onze groepsreizen ook beschikbaar als individuele reizen.

€75 korting p.p. voor de eerste 4 tot 10 deelnemers bij niet-gegarandeerde reizen

Voor de niet-gegarandeerde afreizen is een minimum aantal deelnemers vereist vooraleer de rondreis kan doorgaan. Afhankelijk van de rondreis varieert dit van minimum 4 tot minimum 10 deelnemers. De eerste klanten worden dus beloond omdat zij ervoor zorgen dat het minimum aantal deelnemers gehaald wordt en dat de rondreis kan doorgaan. De korting bedraagt € 25 p.p. voor rondreizen naar Middellandse Zeebestemmingen, Cabo Verde en Canarische Eilanden en € 75 p.p. voor andere bestemmingen.

Scherpe prijzen en talrijke extra prijsvoordelen

Onze prijzen behoren tot de scherpste van de markt, naast talrijke prijsvoordelen zoals gratis nachten en voordelige kinderprijzen. Bij elk hotel kan je de specifieke promoties opvragen en alle voordelen nalezen.

Klaar om te vertrekken? Bereid je voor met onze handige vakantie checklist

Verzeker jezelf ervan dat je al het nodige bij hebt. Voor je gemak stelden we een handige vakantie checklist (pdf) samen. Hou een potlood bij de hand en controleer of alles in je bagage zit.

"Onze vakantie start al op de luchthaven!"

Onderweg

Gratis goodiebag aan de Thomas Cook balie in Brussel

Als Thomas Cook klant ontvang je per dossier een krant (Het Nieuwsblad), een weekblad (De Standaard Weekblad en/of het Nieuwsblad Magazine), een puzzelboek en een HARIBO snoepzakje. 

Bij je reisdocumenten vind je een voucher. Ga hiermee langs bij de Thomas Cook balie op de luchthaven. In Brussels Airport vind je onze balie nabij de check-in op rij 11.

15% korting op eten en drinken op Brussels Airport

Je vakantie begint reeds op de luchthaven. Daarom biedt Thomas Cook, samen met zijn partner Autogrill, je exclusief een korting van 15% aan voor dranken en maaltijden in Brussels Airport.

Meer info en de voucher vind je bij je reisdocumenten.

Lounges van Brussels Airport voor slechts € 25,99 en kids t.e.m. 11 jaar gratis

Ontvlucht de drukte van de vertrekhal en geniet van de vele faciliteiten in de lounge: dranken en snacks, vrij internetgebruik, kranten en magazines. 

Voor slechts €22,50 p.p. kan je van deze topservice genieten! Indien je deze hebt bijgeboekt, vind je bij je reisdocumenten een voucher. Gelieve deze voucher af te geven bij de ingang van de lounge. In terminal A neem je de roltrap aan gate A42, naast restaurant Black Pearls. In terminal B neem je de lift over gate B05, naast Grab & Fly. De Diamond lounge in terminal A is open van 5u-21u, de Diamond lounge in terminal B van 5u-22u.

Min. 20 kg bagage per passagier inbegrepen + 6 kg handbagage

Bij de meeste vluchten is het maximum toegelaten gewicht van de bagage 15 kg per persoon, bij Thomas Cook Airlines kan je 20 kg meenemen, ook voor baby’s! Het maximum toegelaten gewicht staat op je reisdocumenten vermeld. 

Je mag 1 stuk handbagage meenemen in de passagiersruimte van het vliegtuig. De som van de afmetingen is beperkt tot maximum 115 cm (55 x 40 x 20 cm) en het gewicht is beperkt tot maximaal 6 kg. Een rolstoel en een buggy behoren tot de extra toegelaten bagage zonder meerprijs. 

Grotere en/of zwaardere handbagage zal bij de check-in worden geweigerd.

Kwalitatieve aflevering van je bagage

Dit benadrukken we graag met ons special care bagagelabel, dat je bij je reisdocumenten of aan de luchthavenbalie ontvangt. Hang dit aub goed zichtbaar aan je koffers.

"Vraag ik morgen tips aan de reisleiding voor een uitstapje?"

Op je bestemming

Enkel samenwerking met zeer gekwalificeerde, ervaren partners en begeleiders

Bij aankomst op de luchthaven word je in eigen taal verwelkomd door de reisleiding van Thomas Cook die je naar je transfer begeleidt.

Ook tijdens je verblijf kan je steeds bij de reisleiding terecht met al je vragen, het boeken van excursies, het reserveren van een huurwagen, enz... Zij staan altijd voor je paraat. Ook telefonisch is je reisleiding steeds bereikbaar.

Voortdurende aandacht voor de veiligheid van onze klanten, met een 24/7 noodnummer

Reizen is niet zonder risico. Maar dankzij een intensieve begeleiding herleiden we de kans dat er iets misloopt tot het absolute minimum. Bovendien zijn we altijd bereikbaar in noodsituaties, 24 op 24 uur. Het telefoonnummer van onze noodcentrale staat in je Reiswijzer. Denk er ook aan om een reisverzekering bij te boeken, voor als je hulp nodig hebt in het buitenland, met waarborgen voor bagage, medische onkosten en repatriëring.

Zo vertrek je met een gerust hart. Ook je rechten als consument nemen we heel serieus. Thomas Cook is lid van de ABTO (Association of Belgian Tour Operators) wat sterke kwaliteitsgaranties inhoudt.

Als je tijdens de reis een klacht hebt, bijvoorbeeld over de kwaliteit van je hotelkamer, dan doen we al het nodige om het probleem ter plaatse op te lossen.

"Waar ga ik de volgende keer naartoe?"

Terug thuis

Gratis Collect & Go (t.w.v. €5,50)

Geen zin om na je vakantie direct terug te vallen in het dagdagelijkse ritme? Bestel dan reeds de dag voor terugkomst je boodschappen op www.collectandgo.be en als Thomas Cook klant betaal je geen servicekost (t.w.v. €5,50).

Meer info en de bon vind je bij je reisdocumenten.

Heb je een klacht? Dan horen we die graag

Gelieve je klacht door te sturen naar onze klantendienst via dit formulier. Zo kunnen we de nodige acties ondernemen om de kwaliteit van onze vakanties te verbeteren en bij geleden schade dit te compenseren.