Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

Annulatieverzekering

  Waarom de annulatieverzekering?


Alles is gepland, iedereen kijkt er naar uit, en dan plots dat onverwachte nieuws. Een medische ingreep, een vreugdevolle zwangerschap of een nieuwe job. Daar had je geen rekening mee gehouden. Maar je kan de onaangename gevolgen beperken. Je vakantie annuleren is één zaak, daarnaast wil je niet je hele reisbudget verliezen. Boek een annulatie+ verzekering en bescherm maximaal je vakantiebudget, wat er ook gebeurt!

Onze verzekeringen betalen je de kosten terug die je anders kwijt bent als je annuleert. Hoe korter voor afreis, hoe hoger deze oplopen. Met de annulatie+ verzekering worden je kosten terugbetaald tot €10.000 per persoon. Een vrijstelling van €25/persoon (op reizen zonder vervoer) of €50/persoon (flight only, cruise, pakketreizen) wordt afgetrokken. Raadpleeg de algemene verzekeringsvoorwaarden.

Om je vakantie te annuleren, contacteer ons op het nummer 070 750 243 (€ 0.30/min).

  Waarvoor ben ik verzekerd?


Voor als je vakantie onverwacht niet kan doorgaan

 • Als je annuleert vóór je vertrek
 • De annulatie + verzekering beschermt je budget tot € 10.000 per persoon
 • Je recupereert de kosten die je werden aangerekend
 • Als je annuleert wegens ziekte, ongeval, zwangerschapscomplicaties of overlijden
 • Als dit jezelf overkomt of iemand van je familie
 • Als je je job verliest of net een nieuwe job gevonden hebt*

*enkel indien je als werkzoekende ingeschreven was en in tussentijd een arbeidsovereenkomst van minstens 3 maand hebt ondertekend, kan je een dossier laten aanmaken bij Allianz om jouw annulatiekosten terugbetaald te krijgen.

Een klant getuigt over de annuleringsverzekering

 

"Alle valiezen gepakt, de auto volgeladen, ruim op tijd vertrokken naar de luchthaven maar dan sloeg het noodlot toe. Net voor het oprijden van de autostrade is een onoplettende chauffeur tegen onze auto gereden. Wij waren gelukkig ongedeerd maar de auto was zwaar beschadigd. Hierdoor hebben we onze vlucht gemist en zijn pas enkele dagen later kunnen vertrekken. De Thomas Cook annuleringsverzekering betaalde de verloren hotelnachten terug en boekte voor ons een nieuwe heenvlucht.
Totale kostprijs: € 1724. Maar onze vakantie was gered."

Reisbijstands- en bagageverzekering

  Waarom de reisbijstands- en bagageverzekering?


Die kokosnoot die op je hoofd terecht kwam had je natuurlijk niet zien aankomen! Soms kan je pech hebben. Je kan kiezen voor de reisbijstands- en bagageverzekering en zonder zorgen op vakantie vertrekken! De medische kosten in het buitenland, het verlies van je bagage of een vroegere terugkeer plannen, daar wordt allemaal voor gezorgd.

Een klant vertelde: “Ik kreeg 's avonds laat een telefoontje met het nieuws dat mijn man zwaargewond naar het ziekenhuis in Benidorm werd gebracht na een verkeersongeval. De volgende dag regelde en betaalde de verzekeraar een vlucht en een hotel voor mij om bij mijn man te kunnen zijn. Drie weken hebben we bang afgewacht, maar dan kwam het verlossende nieuws: Hij mocht met een ambulancevliegtuig naar huis, en ik vloog met hem mee. De medische kosten liepen erg hoog op, maar wij hebben geen enkele factuur gezien, dankzij onze reisbijstandsverzekering.” (kost: € 139.000).

  Waarvoor ben ik verzekerd?

 

Voor als je hulp nodig hebt in het buitenland

 • Dag en nacht bereikbaar om je hulp te bieden
 • Dekt je medische kosten tijdens je reis, tot € 50.000 p.p., ook in privé-ziekenhuizen
 • Repatrieert je bij ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of van een naaste in België
 • Verzekert je bagage bij diefstal, verlies, laattijdige aflevering of beschadiging
 • Verzekert je tijdens het duiken en het watersporten

Een klant getuigt over de reisbijstands- en bagageverzekering

 
 

"Tijdens onze vakantie in Mallorca kreeg ons zoontje de windpokken. Doordat hij niet op het vliegtuig mocht, zijn we enkele dagen langer op vakantie kunnen blijven en heeft de Thomas Cook Reisbijstandsverzekering alles betaald."

 

 

Wil je annuleren of een schadegeval melden?


Hieronder kan je de nodige formulieren terugvinden:

 • Indien je de Thomas Cook Annuleringsgarantie hebt, kan je hier een dossier openen bij de verzekeraar om jouw annulatiekosten terugbetaald te krijgen na een reisannulering of-onderbreking.
 • Indien je een Annuleringsverzekering + hebt bijgeboekt, kan je hier een dossier openen bij de verzekeraar om jouw annulatiekosten terugbetaald te krijgen na een reisannulering of-onderbreking.
 • Indien je een reisbijstands- en bagageverzekering hebt bijgeboekt, kan je hier een dossier openen bij de verzekeraar om een schadeclaim in te dienen.
 • Wordt er jou gevraagd om medische documenten op te sturen? Download de medische fiche en het formulier voor medische kosten.

Lees hier de algemene voorwaarden van de:

Hoe boek ik een reisverzekering?

De beste manier om je reisverzekering te boeken is tijdens je reservatie. In stap 2 "Optioneel" van je boeking krijg je de mogelijkheid om de Annuleringsverzekering en de Reisbijstand- en bagageverzekering te boeken. Bij Thomas Cook vliegvakanties (vlucht en verblijf) geniet je standaard van de Thomas Cook Annuleringsgarantie. Bij Cruises is de Thomas Cook Annuleringsgarantie niet van toepassing. Wie dat wenst kan zijn budget echter extra beschermen met een annulatie+ verzekering en selecteert deze eerste optie.

Heb je reeds je vakantie online geboekt zonder reisbijstand- en bagageverzekering of annulatie+ verzekering en wens je dat alsnog te doen, kan dat nog steeds via ons contactcenter: 070 750 243 (€ 0,30/min).

Hulp nodig? We zijn er voor je.
Voor, tijdens en na je vakantie

 • laat je opbellen
 • via 070 750 243
 • bij je reisagent