Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

Zwembaden
In sommige van onze hotels en appartementen worden ook plaatselijke bewoners of niet-residerende vakantiegangers toegelaten tot het zwembad en de bijhorende voorzieningen binnen de accommodatie. Daardoor kan het bij momenten erg druk zijn in de zwembadzones en de ligweides, en kan er een tekort ontstaan aan ligstoelen.

Om zo veel mogelijk vakantiegasten te laten genieten van de zwembaden vragen wij je om rekening te houden met de volgende instructies:

 • Maak gebruik van de zwembaddouche voor je gaat zwemmen. Op die manier voorkom je mogelijke infecties en blijft het zwembadwater proper.
 • Het zwembad van je accommodatie is gevuld met zoetwater of zout water.
 • Houd er rekening mee dat er verschillende soorten zwembaden bestaan en dat de meeste hotels of appartementen geen redder in dienst hebben. Daarom is het aangewezen dat je eerst samen met je medereizigers het zwembad verkent, zodat je weet tot waar het diepe en ondiepe gedeelte komt.
 • Kinderen mogen niet naar het zwembad zonder toezicht van een volwassene.
 • Ga niet in het zwembad in het donker of wanneer het zwembad gesloten is, ook al is er onderwaterverlichting.
 • Ga nooit zwemmen wanneer je alcohol hebt gedronken.

 

Waterattracties
Het kan gebeuren dat bepaalde glijbanen of tunnelglijbanen die op de foto’s in de brochure voorkomen, ondertussen werden verplaatst of afgebroken.

Om zo veel mogelijk vakantiegasten te laten genieten van deze attracties vragen wij je om rekening te houden met de volgende veiligheidsinstructies:

 • Aangezien de regelgeving inzake redders en toezicht op de waterglijbanen varieert naargelang de locatie, is het mogelijk dat er in sommige hotels/appartementen niet permanent gekwalificeerde redders aanwezig zijn.
 • Voor sommige attracties gelden een minimumleeftijd en -lengte.
 • Ga bij voorkeur niet zwemmen in de landingszones en maak je er zo snel mogelijk uit de voeten na gebruik van de glijbanen.
 • Sommige glijbanen en waterattracties zijn niet geschikt voor onervaren zwemmers, zwangere vrouwen of personen met medische klachten. Houd steeds rekening met deze waarschuwingen. Het zwembadreglement en de instructies voor een veilig gebruik van de glijbanen en waterattracties moeten steeds worden nageleefd.
 • De openingsuren van de glijbanen kunnen beperkt blijven, maar zijn meestal minstens anderhalf uur open in de voormiddag en in de namiddag. Ze kunnen ook afhangen van de weersomstandigheden en het beleid van het hotel. Het kan ook gebeuren dat deze installaties tijdens het seizoen buiten gebruik zijn.
 • Ga nooit op glijbanen of waterattracties wanneer je alcohol hebt gedronken.

Buitenlandse leveranciers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de door hen aangeboden diensten en faciliteiten. Zij zijn de eigenaar van deze diensten en faciliteiten, en staan in voor de controle ervan. Onze leveranciers dienen zich te houden aan de plaatselijke normen. We moeten helaas vaststellen dat de buitenlandse veiligheidsnormen en regelgeving niet altijd van hetzelfde niveau zijn als in België. Er is bijvoorbeeld een verschil in het ontwerp en de vereiste hoogte van balkons. Het is aan de overheid van het land en de buitenlandse leverancier van de betreffende diensten om de plaatselijke regelgeving op te stellen en uit te voeren. Houd daarmee rekening tijdens je vakantie.

Maag- en darmklachten komen nog steeds relatief vaak voor wanneer men naar het buitenland reist en geconfronteerd wordt met een onbekende omgeving. Er zijn verschillende manieren waarop je de kans op een infectie kunt verkleinen, zoals onvoldoende verhit voedsel of ijsblokjes in drank vermijden, voldoende flessenwater drinken en je niet overmatig blootstellen aan de zon.

Activiteiten ter plaatse
Wij raden je aan om extra voorzichtig en oplettend te zijn bij het oversteken van de weg of het bezoeken van tempels en andere bezienswaardigheden wegens eventuele oneffen of hobbelige ondergronden.

Overal ter wereld worden mensen overvallen en vinden er diefstallen plaats. Houd ermee rekening dat je op reis dezelfde verantwoordelijkheid draagt als thuis. Soms is de lokale politie niet erg coöperatief of begripvol wanneer je een diefstal aangeeft en daarvan een proces-verbaal nodig hebt voor de verzekering. Draag dus best goed zorg voor je bezittingen.

We raden af om honden, katten of andere dieren te benaderen omdat deze eventueel via beten of krabben hondsdolheid kunnen overdragen op de mens.

Wees voorzichtig als je de zee ingaat, want de bodem is niet effen en kan erg verraderlijk zijn qua diepte. Houd ermee rekening dat wij geen veiligheidscontroles op het strand en in zee uitvoeren. Onverwachte stromingen in zee zijn evenwel altijd mogelijk!

Op onze website vind je informatie over verschillende soorten activiteiten zoals (water)sporten in onze resorts, vervoer met bv. plaatselijke bussen/taxi’s, excursies of bezienswaardigheden in de omgeving. Wij zijn geen eigenaar of beheerder van dergelijke diensten. Ze worden uitsluitend ter informatie vermeld: de gegevens, beschikbaarheid en prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen.

Als je ervoor kiest deze diensten of activiteiten ter plaatse te boeken bij lokale leveranciers of dienstverleners, controleer je best eerst even of je reisverzekering deze activiteiten wel degelijk dekt.
Het is ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de naam van dienstverlener, de gangbare voorwaarden en de informatie/documentatie die je werd bezorgd.

Risicoaanvaarding
Sommige van de activiteiten waaraan je tijdens je vakantie wenst deel te nemen, kunnen in zekere mate een persoonlijk risico inhouden. De natuur kan soms onvoorspelbaar zijn. Denk er dus aan dat veel attracties (bv. waterglijbanen) of activiteiten (bv. watersporten, sleeën, rodelen of sneeuwscooter) risico’s op lichamelijke letsels inhouden. Bij het afsluiten van een overeenkomst met ons aanvaard je de aansprakelijkheid voor deze risico’s en de verantwoordelijkheid voor je eigen daden. Aangezien wij of onze leveranciers je als onderdeel van de reservatie instructies en waarschuwingen meegeven alsook de na te leven veiligheidsinformatie en tips die deze risico’s kunnen inperken, gaan we er bij je boeking van uit dat je de mogelijke risico’s beseft en aanvaardt. Indien jij of een reisgenoot zich tijdens het verblijf onwennig of onvoldoende voorbereid voelt om deel te nemen aan een activiteit of ermee door te gaan, moet je dit onmiddellijk meedelen aan een instructeur. Je bent niet verplicht om deel te nemen aan activiteiten die behoren tot je geboekte vakantie of om deze activiteiten te voltooien. We raden je aan een reisverzekering af te sluiten die je geplande activiteiten dekt.

Koolstofmonoxide (CO) is een giftig, onzichtbaar, geurloos en smaakloos gas. Het gas ontstaat door onvolledige verbranding van diverse fossiele brandstoffen zoals steenkool, hout, houtskool, olie, kerosine, propaan en aardgas.

Gastoestellen
Wij geven de voorkeur aan accommodaties zonder gasboiler. Maak je je zorgen omwille van de eventuele aanwezigheid van een gasboiler in je logement, neem dan onmiddellijk contact met ons op. Je vindt het nummer van onze helpdesk (24/24) in je reisdocumenten.

Waarneming van CO-aanwezigheid
Aangezien CO geurloos, smaakloos en onzichtbaar is, is het belangrijk om de signalen ervan te herkennen. Onderstaande voorbeelden kunnen duiden op de aanwezigheid van koolstofmonoxide afkomstig van een defect toestel:

 • Een kookfornuis of gasboiler met een zwakke of geel/oranje vlam die normaal helder en blauw moet zijn.
 • Donkere/zwarte vlekken op of rond de toestellen door roetafzetting.
 • Een waakvlam die regelmatig uitdooft.
 • Opvallend veel condens in de kamer of op de ramen.

Symptomen
Doordat koolstofmonoxide zintuiglijk niet waarneembaar is, merken we het gas niet op bij blootstelling. De eerste symptomen van een zwakke tot matige koolstofmonoxidevergiftiging zijn vergelijkbaar met griep, maar dan zonder koortsvorming.
Ze gaan gepaard met:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Kortademigheid
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid

Een zware koolstofmonoxidevergiftiging leidt tot ernstigere symptomen zoals:

 • Braken
 • Verwardheid
 • Verminderde coördinatie
 • Bewusteloosheid

De ernst van deze symptomen houdt verband met het koolstofmonoxideniveau en de blootstellingsduur. Bij een traag sluipende koolstofmonoxideblootstelling is het mogelijk dat slachtoffers en medici de matige CO-vergiftiging verwarren met griep. Deze foute inschatting met mogelijk tragische gevolgen kan worden vermeden. Bij een snelle en ernstige koolstofmonoxideblootstelling kunnen slachtoffers vlug verward raken en de controle over hun spieren verliezen, zonder eerst de matige vergiftigingssymptomen te hebben vertoond.

Wat als je symptomen van koolstofmonoxidevergiftiging vaststelt?
Wanneer je denkt de symptomen van koolstofmonoxidevergiftiging gewaar te worden, moet je onmiddellijk de buitenlucht opzoeken en contact opnemen met een arts voor een juiste diagnose. Bij symptomen van koolstofmonoxidevergiftiging is onmiddellijke medische hulp van cruciaal belang. Vertel de arts dat je vermoedt dat koolstofmonoxidevergiftiging de oorzaak is van je ongemak. Wanneer uit de test blijkt dat je wel degelijk het slachtoffer bent geworden van koolstofmonoxidevergiftiging, dien je ons daar meteen van op de hoogte te brengen. Je kunt dit melden aan de reisvertegenwoordiger op je bestemming of via onze helpdesk (24/24) waarvan het nummer vermeld staat op je reisdocumenten.