Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

DAG 1: Brussel - Dubai - Hanoi

Vlucht met Emirates vanuit Brussel naar Hanoi via Dubai. (-/-/-)

 

DAG 2: Hanoi

‘s Middags aankomst in Hanoi en onthaal door je Nederlandstalige lokale gids. Transfer naar hotel Sunway ****, een comfortabel hotel met een centrale, rustige ligging op wandelafstand van het centrum. In de namiddag is er een aangename wandeling door het oude stadsgedeelte van Hanoi met bezoek aan de beroemde Tran Quoc Pagode alsook de Literatuur tempel van Confucius. (-/L/-).

 

DAG 3: Hanoi - Halong Bay

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de betoverende baai van Halong Bay. In dit gedeelte van de Golf van Tonkin liggen meer dan 3000 eilanden en rotsformaties met grotten. Dit unieke landschap kwam in 1994 op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Halong is genoemd naar een reuzengrote draak die volgens de legende van de bergen in de zee is gevallen: de talloze eilanden die voor de kust liggen, vormen de kronkelende vlechten op de nek en de rug van de draak. Rond de middag aankomst in de haven. Je checkt in aan boord van een traditionele en comfortabele jonk van de rederij Bai Tho. Typische zeevruchtenlunch aan boord. De jonk vaart voorbij de grotten van Thien Cung en Dau Go en passeert langs en tussen de eilanden Tuan Chau, Con Cho, Dinh Huong en Canh Buom. Laat vanop het dek de taferelen op het water en de rotsformaties aan je voorbijglijden. Het spektakel van kalkrotsen, vissers, paaldorpen, witte zandstranden, sampans en jonks zorgt voor onvergetelijke momenten. Er wordt tijd vrijgemaakt voor een zwempartij aan het verlaten strand van Titop of Hoa Cuong. Bij het vallen van de avond ben je getuige van een weergaloze zonsondergang in dit feeërieke decor. 's Avonds wacht je een verkwikkend avondmaal en overnacht je in je comfortabele kajuit. (opmerking: voor deze overnachting dien je een aparte reistas met bagage voor 1 nacht te voorzien) (O/L/D)

 

DAG 4: Halong Bay - Hanoi

's Morgens geniet je van een ontbijt aan boord van de jonk. De tocht wordt verder gezet langs de eilanden Dau Nguoi, Con Rua, de Luon grot, de baai van Bai Tu Long en het eiland Con Coc. Voor de middag neem je nog een laatste lunch aan boord. Uitscheping in de haven Halong en retour naar Hanoi. Check-in in hotel Sunway ****. Tegen de vooravond woon je een voorstelling bij van een typische waterpoppenshow. Dit spektakel vormde vroeger het favoriete tijdverdrijf van de boeren op de rijstvelden en is een combinatie van traditionele muziek, vuurwerk en mooi gelakte poppen aangestuurd door poppenspelers die tot hun middel in het water staan. (O/L/-)

 

DAG 5: Hanoi - Hue

Ontbijt in het hotel. Ontdek het mausoleum van Ho Chi Minh, de revolutionair die zijn stempel op het huidige Vietnam gedrukt heeft. Bezoek het presidentieel paleis en het eenvoudige huis waar Ho Chi Minh leefde. Bezoek aan Trang An waar je kan proeven van de couleur locale. In Trang An, ten Zuiden van Hanoi geniet je van een adembenemend mooi landschap met uitgestrekte rijstvelden, kalkrotsen en grotten. Bij aankomst neem je plaats in een bamboevlot en vaar je door een decor van rijstvelden en kalkrotsen. Daarna gaat de tocht verder door een pittoreske landschap. Je ziet hier hoe het dagelijkse leven zijn gang gaat. Na de inbegrepen lunch in een lokaal restaurant verken je al fietsend de streek van Tam Coc. Je ziet landbouwers in actie, kinderen op weg van en naar school, kortom het dagelijkse leven langs op het platteland. Daarna terug naar de bus die je naar Nam Dinh brengt. Van daaruit neem je de nachttrein naar Hué. (O/L/-)

 

DAG 6: Hue

‘s Morgens aankomst in het treinstation van Hué. Korte transfer en check-in in hotel Huong Giang ****, gelegen aan de Parfum Rivier. Hué was van 1802 tot 1945 de zetel van de keizers van de Nguyen-dynastie. Het is een stad van musici, dichters en filosofen en heeft van alle steden de Vietnamese identiteit het best weten te bewaren. Het is dan ook de culturele en educatieve hoofdstad van het land, door Unesco tot Werelderfgoed geklasseerd. Na de aangename brunch neem je een leuke foto van jezelf met op de achtergrond het symbool van Hué, de Pagode van Thien Mu. Deze 17e-eeuwse pagode heeft op elk van zijn zeven verdiepingen een Boeddhabeeld staan. Vervolgens brengt de gids je via de Phu Xuan brug aan het begin van de 10 km lange stadsmuren die de Purperen Verboden stad omringen. Net ervoor bevindt zich de kleurrijke markt van Dong Ba waar je even kan rondslenteren. Trek de ommuurde stad binnen om de Citadel en de Purperen Verboden Stad te bewonderen. Hoewel er tijdens de Vietnamoorlog zware vernielingen werden aangericht, blijft dit een indrukwekkend overblijfsel van een groots verleden. (-/L/-)

 

DAG 7: Hue - My Son - Hoi An

Na het ontbijt bezoek je de mausolea van Tu Duc en Khai Dinh , hiermee komt een interessante episode van de Vietnamese geschiedenis aan bod. Het praalgraf van Tu Duc ligt in een groot en prachtig park met vijvers en vormde het toevluchtsoord voor de keizer in tijden van politieke spanning. Khai Dinh was de voorlaatste keizer van de Nguyen-dynastie. Hij startte in 1920 de bouw van zijn mausoleum. Door de vermenging van Vietnamese en Europese stijlen wijkt de begraafplaats af van de andere tomben in de omgeving. Nadien maak je kennis met het unieke productieproces van 2 producten die een rode draad vormen tijdens je rondreis in Vietnam: wierookstokjes en hoe kan het anders, conische hoeden. Na de middag verlaat je Hué richting Hoi An. Wat volgt is een traject langs bergflanken met tropische begroeiing en lagunes. Op een hoogte van 1200 m ligt de Wolkenpas. Na deze afwisselende tocht kom je aan in My Son en krijg je een belangrijke hap geschiedenis uit de tijd van de Champa geserveerd. Sinds 1999 maakt het tempelcomplex deel uit van het Werelderfgoed. Dit Hindu heiligdom telt in totaal 79 religieuze gebouwen waarvan de belangrijkste de tempel van Shiva is. Aankomst in het idyllische Hoi An in de late namiddag, check-in in het charmante Hoi An Beach Resort **** met aan de overzijde een heerlijk zandstrand. Je verblijft hier 3 dagen, ideaal om even op adem te komen en ten volle te kunnen genieten van dit sfeervol stadje waar tal van Europeanen hun vleugels hebben neergelaten.(O/L/-)

 

DAG 8: Hoi An

Ontbijt in het hotel. 's Morgens verken je te voet het pittoreske en verkeersvrije centrum van Hoi An. De Japanse overdekte brug vormde de verbinding tussen de Japanse en de Chinese gemeenschap en vormt de hoofdattractie van Hoi An. Ook een bezoek aan het oude koopmanshuis Phung Hung staat op het menu: het werd 200 jaar geleden gebouwd en wordt vandaag nog steeds bewoond door de achtste generatie van de koopmansfamilie. De Chinezen hebben steeds een belangrijke rol gespeeld in Hoi An: de talrijke Chinese gemeenschapshuizen vormen hier de belangrijkste getuigenis van. In Hoi An vind je tal van smaakvolle souvenirwinkels, kunstgalerijen en kleermakers. Kledij kan hier op maat gemaakt worden aan uiterst goedkope prijzen. Slenter door de straten en geef je ogen de kost. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag voorzien we een gemoedelijk fietstochtje op een verkeersvrij eiland tegenover het centrum. Onderweg zie je hoe de landbouwers de akkers en rijstvelden bewerken. Tevens neem je een kijkje hoe lokale producten op ambachtelijke wijze worden vervaardigd. Je maakt kennis met lokale ambachten waaronder pottenbakken, het bouwen van schepen, het kweken van zijdewormen en het fabriceren van vermicellibladen. (O/L/-)

DAG 9: Hoi An

Ontbijt in het hotel. Deze voormiddag vul je in naar believen. Heb je zin om opnieuw naar het centrum af te zakken en op een terrasje het wel en wee van de bevolking gade te slaan? Lig je liever wat op het strand? Aan jou de keuze, genieten is de boodschap. ‘s Namiddag leer de kneepjes van de Vietnamese keuken kennen tijdens een kookdemonstratie. Leer gerechten maken zoals Vietnamese rijstpannenkoek, spring rolls, gegrilde tonijn in bananenbladeren en papaya salade. (O/L/-)

 

DAG 10: Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Da Nang (ca. 30 km) waar je het interessante Cham-musem ontdekt met de grootste verzameling Cham-beeldhouwkunst ter wereld: meer dan 300 zandstenen beelden die hindoe-invloeden uit India en Indonesië en Khmer – invloeden verraden. Nadien nemen we onze vlucht naar Ho Chi Minh City, door de meeste Vietnamezen nog steeds Saigon genoemd. Deze moderne stad is het economische hart van Vietnam en tevens de meest moderne en Westerse stad. Moderne internationale restaurants zijn dan ook overal te vinden. Transfer naar hotel Star City ****(*). In de namiddag bezoeken we het tunnelcomplex van Cu Chi. Dit 300 km lang netwerk van ondergrondse tunnels vormde gedurende jaren de ondergrondse woonplaats voor het Noord-Vietnamese verzetsleger tegen de Amerikanen. Het strekte zich zelfs uit tot onder de Amerikaanse legerbasis. Je gaat zelf de tunnels in om te zien hoe de lokale bevolking en de verzetsstrijders hier overleefden. Dit bezoek laat ongetwijfeld een niet uit te wissen herinnering na over de gruwelen van de Vietnamoorlog. Op weg naar Cu Chi lunch in Ben Nay. (O/L/D)

 

DAG 11: Ho Chi Minh City

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de unieke biosfeer van de Mekong delta centraal. Door haar vruchtbaar karakter wordt ze ook de rijstschuur van Vietnam genoemd met oogsten tot maar liefst drie keer per jaar. Bepaalde gebieden zijn werkelijk nog onontgonnen en niet bereikbaar via wegen. Boten vormen hier het belangrijkste vervoermiddel of het nu is om naar school te gaan om of inkopen te doen. Letterlijk alles wordt op deze waterwegen vervoerd. Na de vele brommertjes die onderweg uw weg gekruist hebben, is dit een ware verademing. In My Tho neem je de boot op de indrukwekkende Tien Giang rivier en zet je koers naar een van de vele eilanden. Je bezoekt een artisanale fruitkwekerij en proeft er diverse vruchten, waarvan enkele waarschijnlijk voor het eerst. Vervolgens maak je een tocht per paardenkar naar een bijenkwekerij en nuttig je thee en zoetigheden. Met de sampan is het heerlijk varen door de nauwe kanaaltjes, je waant je terug in de tijd. Lunch op het eiland Qui. Afhankelijk van het tijdsschema wordt na de lunch een familiebedrijfje bezocht waar kokosnoot verwerkt wordt en stop je bij de Vinh Trang pagode. In de namiddag terug naar Saigon. (O/L/-)

 

DAG 12: Ho Chi Minh City - Dubai

Ontbijt in het hotel. Maak tijdens de city-tour kennis met de koloniale wijk en zijn Notre Dame kathedraal, het postkantoor in art deco stijl, het Continental hotel en de opera. Op de grootste overdekte markt van de stad leer je lokale producten kennen. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht. (O/-/-)

 

DAG 13: Dubai - Brussel

Terugvlucht naar België met Emirates. Aankomst ’s middags. (-/-/-)

 

PRIJZEN

VERTREK2 PERS. A2A1 PERS. A1A
23/02/2020€ 1899€ 2199


Prijzen zijn per persoon in EUR op basis van het kamertype zoals beschreven. De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en onder voorbehoud van wijzigingen. Het aantal eenpersoonskamers per reis is beperkt en steeds op aanvraag.
 

Troeven

 • 13-daagse rondreis van Noord naar Zuid
 • Overnachting op een boot in Halong Bay
 • Centraal gelegen en comfortabele hotels
 • Vele maaltijden inbegrepen

PRAKTISCHE INFO

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten vanuit Brussel met Emirates via Dubai
 • Binnenlandse vlucht Da Nang - Ho Chi Minh
 • Nachttrein in eerste klasse van Ninh Binh naar Hué
 • 1 stuk ruimbagage 30 kg + 1 stuk handbagage 7 kg (op de binnenlandse vlucht is slechts 20 kg ruimbagage toegestaan)
 • Alle transfers tijdens de rondreis
 • Verblijf in de genoemde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Excursies en toegangsgelden zoals omschreven
 • Engelstalige lokale gidsen tijdens alle bezoeken
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanuit Brussel


Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Niet vermelde diensten en excursies
 • Fooien voor de lokale gidsen, chauffeur, bagagedragers (reken op ca. € 4/dag)

 

Deze reis is gegarandeerd vanaf 15 deelnemers.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.


Reisdocumenten en formaliteiten

Internationaal paspoort ten minste 1 maand geldig na retour en een geldig visum voor Vietnam. Voor uw visum moet u zich aanmelden op de website https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/ om de vereiste informatie in te vullen. De betaling van 25 USD gebeurt ook online. Volgens de informatie van die website, wordt de aanvraag binnen de 3 werkdagen verwerkt. U moet het visum afdrukken om Vietnam binnen te komen.