Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

Reisverzekeringen

Zorg ervoor dat je vakantiebudget beschermd is tegen onvoorziene omstandigheden.
Boek een goede reisverzekering. Er zijn 2 types:

Annulatieverzekering

Voor als je vakantie onverwacht niet kan doorgaan

 • Als je annuleert vóór je vertrek
 • De annulatie + verzekering beschermt je budget tot € 10.000 per persoon
 • Je recupereert de kosten die je werden aangerekend
 • Als je annuleert wegens ziekte, ongeval, zwangerschapscomplicaties of overlijden
 • Als dit jezelf overkomt of iemand van je familie
 • Als je je job verliest of net een nieuwe job gevonden hebt

Reisbijstand- en bagageverzekering

Voor als je hulp nodig hebt in het buitenland

 • Dag en nacht bereikbaar om je hulp te bieden
 • Dekt je medische kosten tijdens je reis, tot €50.000 p.p., ook in privé-ziekenhuizen
 • Repatrieert je bij ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of van een naaste in België
 • Verzekert je bagage bij diefstal, verlies, laattijdige aflevering of beschadiging
 • Verzekert je tijdens het duiken en het watersporten

Hoe boek ik een reisverzekering?

De beste manier om je reisverzekering te boeken is tijdens je reservatie. In stap 2 "Optioneel" van je boeking krijg je de mogelijkheid om een Reisbijstand- en bagageverzekering te boeken. Bij Thomas Cook vliegvakanties (vlucht en verblijf) geniet je standaard van de Thomas Cook Annuleringsgarantie. Bij Cruises, Hotel Only, Flight only, USA, Citytrips, Wintersport en Dichtbij-vakanties is de Thomas Cook Annuleringsgarantie niet van toepassing. Wie dat wenst kan zijn budget echter extra beschermen met een annulatie+ verzekering en selecteert deze eerste optie.

Heb je reeds je vakantie online geboekt zonder reisbijstand- en bagageverzekering of annulatie+ verzekering en wens je dat alsnog te doen, kan dat nog steeds via ons contactcenter: 070 750 243 (€ 0,30/min).

Waarom is een annulatieverzekering belangrijk?

Alles is gepland, iedereen kijkt er naar uit, en dan plots dat onverwachte nieuws. Een medische ingreep, een vreugdevolle zwangerschap of een nieuwe job. Daar had je geen rekening mee gehouden. Maar je kan de onaangename gevolgen beperken. Je vakantie annuleren is één zaak, daarnaast wil je niet je hele reisbudget verliezen. Boek een annulatie+ verzekering en bescherm maximaal je vakantiebudget, wat er ook gebeurt!

Onze verzekeringen betalen je de kosten terug die je anders kwijt bent als je annuleert. Hoe korter voor afreis, hoe hoger deze oplopen. Met de annulatie+ verzekering worden je kosten terugbetaald tot €10.000 per persoon. Een vrijstelling van €25/persoon (op reizen zonder vervoer) of €50/persoon (flight only, cruise, pakketreizen) wordt afgetrokken. Raadpleeg de algemene verzekeringsvoorwaarden.

Om je vakantie te annuleren, contacteer ons op het nummer 070 750 243 (€0.30/min).

Waarom is een reisbijstands- en bagageverzekering belangrijk?

Die kokosnoot die op je hoofd terecht kwam had je natuurlijk niet zien aankomen! Soms kan je pech hebben. Je kan kiezen voor de reisbijstands- en bagageverzekering en zonder zorgen op vakantie vertrekken! De medische kosten in het buitenland, het verlies van je bagage of een vroegere terugkeer plannen, daar wordt allemaal voor gezorgd.

Een klant vertelde: “Ik kreeg 's avonds laat een telefoontje met het nieuws dat mijn man zwaargewond naar het ziekenhuis in Benidorm werd gebracht na een verkeersongeval. De volgende dag regelde en betaalde de verzekeraar een vlucht en een hotel voor mij om bij mijn man te kunnen zijn. Drie weken hebben we bang afgewacht, maar dan kwam het verlossende nieuws: Hij mocht met een ambulancevliegtuig naar huis, en ik vloog met hem mee. De medische kosten liepen erg hoog op, maar wij hebben geen enkele factuur gezien, dankzij onze reisbijstandsverzekering.” (kost: € 139.000).

 

Wens je te annuleren of een schadegeval te melden?

Download hier de nodige formulieren:

Annulatie Bagage Medische fiche Medische kosten

 

Dit is een samenvatting zonder enige contractuele waarde. Voor meer informatie, raadpleeg de algemene voorwaarden. De verzekeringen zijn opgesteld door en vallen onder de verantwoordeliijkheid Allianz Global Asistance Europe N.V. - Belgian branch, Zwaluwenstraat 2, 1000 Brussel, België, Verzekeringsonderneming toegelaten onder het codenummer 1558 – ondernemingsnummer : 0818.978.918.