Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Ardennen: hier boek je de ideale vakantie, ThomasCook.be!

Ardennen: Bekijk het aanbod

Vakantie Ardennen

Ontspannen en genieten in een pittoresk decor

Het hoeft geen betoog dat natuurliefhebbers zich meteen thuis voelen in het meest bosrijke gebied van België. Groene heuvels, mysterieuze grotten, grillige rivieren en valleien bezaaid met schilderachtige dorpjes. Al die natuurpracht leent zich perfect tot eindeloze wandelingen, pittige fietstochten en kajakken doorheen het dal. Ook ’s winters is deze regio een trekpleister van formaat. Van zodra er voldoende sneeuw ligt, leent een vakantie in de Ardennen zich perfect tot langlaufen, sleeën en skiën.

De Ardennen heeft een rijk verleden. Citadellen, burchten, kastelen, molens en eeuwenoude ruïnes, ze nemen je één voor één mee terug in de tijd. Daarnaast komen lekkerbekken en fijnproevers in deze charmante regio gegarandeerd aan hun trekken. Boek bij Thomas Cook een gastronomisch weekend in de Ardennen en laat je verrassen door de culinaire streekgerechten.

Extra informatie en weetjes over de mooie Ardennen.


De Ardennen zijn dicht bebost en daardoor een aantrekkelijke biotoop voor wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels, lynxen en andere. Recent zijn er ook weer bevers gesignaleerd, waarschijnlijk gemigreerd uit de Duitse Eiffel. Met een beetje geluk kom je ze wel tegen als je gaat wandelen.

Talloze kleine rivieren ontspringen in het Ardense heuvelland, zoals de Amblève (Amel), de Ourthe en de Semois. In een aantal daarvan zijn stuwmeren aangelegd zoals onder andere bij Eupen en Robertville. Deze stromen zijn ideaal voor wilde afvaarten. Zo’n afvaart moet je zeker eens doen tijdens je vakantie Ardennen. Maar er zijn natuurlijk nog tal van andere activiteiten die je kan doen in de Ardennen.

Eveneens zijn er veel grotten in de Ardennen, vooral druipsteengrotten die in de kalksteenlaag zijn ontstaan. Bij het plaatsje Han-sur-Lesse heeft het riviertje de Lesse, dat gedeeltelijk ondergronds stroomt, een grottenstelsel doen ontstaan: de grotten van Han. Maar toerisme in de Ardennen heeft nog veel meer in petto dan dat: stadjes als La Roche zijn absoluut de moeite om eens te bezoeken tijdens je vakantie Ardennen. Ga er gezellig op hotel  of huur een vakantiewoning in de buurt. Andere ideeën: Bouillon, Spa of Durbuy. Iedere stadje heeft zo zijn kwaliteiten en specialiteiten.

In westelijk België bestaat er een streek die de Vlaamse Ardennen worden genoemd. Dit gebied behoort echter in het geheel niet tot de Ardennen zoals hierboven beschreven en heeft slechts het achtervoegsel 'Ardennen' gekregen vanwege de licht heuvelachtige glooiing van dat landschap.