Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Indonesië, Bali: vakantie & reizen

Indonesië: Bekijk het aanbod

Reizen naar Indonesië (Bali)

Vakantie op Bali – dé hot spot van Indonesië

Op zoek naar een oosterse reis die al je diepste reiswensen in vervulling doet gaan? Dan zul je nog jaren napraten over je vakantie op Bali.

De perfecte mix

Steeds meer mensen gaan op reis naar Bali. En terecht, want als je ergens de perfecte mix van religieuze cultuur, uitgaan, natuur en zonnige stranden vindt, dan is het wel op dit Indonesische eiland. Kortom, Bali bezoeken is een ervaring die je niet mag missen.

Verken de jungle

Op Bali kun je zonder probleem zonnen op de vele stranden of de voeten losgooien tijdens tal van hippe feestjes. Wie de échte parel van Indonesië wil ontdekken, trekt beter met een gids de jungle in. Je ontdekt er heel wat dorpjes en maakt er kennis met de sympathieke inwoners en de adembenemende fauna en flora.

10 redenen om Indonesië te bezoeken!

 1. Indonesië wordt ook wel ‘de gordel van smaragd’ genoemd en is met meer dan 13.000 eilanden de grootste eilandenstaat ter wereld. ‘Eilandhoppen’ krijgt een nieuwe betekenis!
   
 2. Tempels vind je er in overvloed. Zo telt het ‘godeneiland’ Bali er maar liefst 20.000, waaronder de in zee gebouwde Tanah Lot. De legende wil dat de tempel bewaakt wordt door giftige slangen.
   
 3. Bezoek de Krakatau, de beruchtste vulkaan van de Indonesische archipel die in 1883 vernietigend toesloeg. Maar de mooiste vulkaan is misschien wel de Bromo op Java, in een zandzee van 8 op 10 kilometer.
   
 4. Wandel door de Ngarai Sianok oftewel het Karbouwengat oftewel de Grand Canyon van Indonesië en laat je overweldigen door de omringende ravijnen!

 5. Trek door de jungle van het Indonesische regenwoud in Irian Jaya, Kalimantan en Sumatra. En nu je er toch bent, ga naar het Bukit Barisan National Park en de Muller Mountain.
   
 6. Laat je verleiden door de koraalriffen en de mooie stranden van de Molukse eilanden. Op Seram en Ambon word je ondergedompeld in een ongerepte natuur en in de jungle tref je nog enkele traditionele Alifuru-dorpen aan. Hou het hoofd erbij, want sommige stammen hebben een geschiedenis als koppensnellers!
   
 7. Iets meer zuidwaarts ligt de Bandazee. Met 6.500 meter diepgang meteen een van de diepste wateren van Indonesië. De Banda-archipel verzamelt een tiental eilanden waar zeevogels, schildpadden en tal van vissoorten kind aan huis zijn.
   
 8. Pootje baden in heilig water kan o.a. op Bali, aan de Tirta Empul. Deze tempel werd gebouwd rond de heilige geiser van Tampaksiring. Het water zou magische en helende krachten bevatten, heel wat mensen hopen hier dan ook een goede gezondheid en geluk te vinden.
   
 9. Trek een lendendoek aan en leer de traditionele kecak-dans. Het constante ‘kecak kecak kecak’ is zo meeslepend dat zelfs de stijfste panlat heupwiegend de avond doorbrengt!

 10. Ook surfers en duikers worden in Indonesië op hun wenken bediend. De beste surfplekjes vind je in Sumatra, Java, Bali en Timor. En met een kustlijn die 15 procent van al het koraalrif ter wereld telt, hebben ook duikers keuze te over!

Reserveer nu je vakantie op Bal, Indonesiëi

Ontdek de parel van Indonesië. Boek nu jouw (all inclusive) vakantie naar Bali.