Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

België: hier boek je de ideale vakantie, ThomasCook.be!

België: Bekijk het aanbod

Vakantie België

Op ontdekkingsreis in eigen land

België krijgt jaarlijks horden buitenlandse toeristen over de vloer. Amerikanen, Japanners, Australiërs, ... van over de hele wereld komen ze op vakantie naar België. Onze architecturale parels, historisch erfgoed, streekgerechten en gastronomie vallen steevast in de smaak. Reden te meer om zelf op ontdekkingsreis te gaan in ons mooie land!

Toppers zijn uiteraard het kosmopolitische Brussel, Gent en Antwerpen. Mode, musea en architecturale pracht schuilen er achter elke hoek. Maar ook provinciesteden Brugge, Luik, Namen en Leuven moeten hier niet voor onderdoen. Ze getuigen allemaal van een rijk verleden en dankzij de goed bewaarde middeleeuwse centra profiteer ook jij hiervan mee!

Uitschieters bij uitstek zijn ongetwijfeld de Ardennen en de Belgische Kust. Groene glooiingen bezaaid met pittoreske dorpjes aan de ene kant. Een geanimeerde kuststrook aan de andere kant. Ook tussenin ligt een zee aan natuurschoon. De Kempen, Haspengouw, de Hoge Venen, het Land van Herve, de Westhoek, het Pajottenland, de Condroz, de Voerstreek, ... . De een al bekender dan de andere, maar één voor één een bezoekje waard! Boek nu je vakantie België. Naast beroemde kunststeden en een verscheiden landschap staat er een schat aan verborgen pareltjes op het menu!

10 tips voor je vakantie in België!


 1. Voor een geslaagde vakantie moet je niet ver van huis. Bezoek onze historische steden, trek naar de kust of zoek de Ardense hoogten op. Wedden dat België je nog verrassen kan?

 2. Terwijl echte Belgische chocolade in je mond smelt, bewonder je de mooie architectuur in de historische binnenstad van Brugge: de Onze-lieve-vrouwe-kerk, het belfort en het stadhuis uit de 14de eeuw.
  Of bezoek Spiennes te Henegouwen. Hier vind je de grootste en oudste vuursteenmijnen van Europa. Sinds 2000 is dit werelderfgoed geworden.

 3. Ga met de kinderen naar de Antwerpse Zoo. Met zo’n 4000 dieren ben je wel een tijdje zoet. Achteraf doe je een terrasje op de Groenplaats. In het midden van het plein zie je het standbeeld van Rubens staan.

 4. Al moet je voor echte kroegentocht in het gerenommeerde Leuven zijn. De Oude Markt heet niet voor niets ‘de langste toog van West-Europa’!

 5. Gent verleidt je dan weer met de sfeervolle St.-Michielsbrug en het Gravensteen, de middeleeuwse burcht van de Graaf van Vlaanderen. Verplichte kost is het S.M.A.K. en de Sint-Baafskathedraal. In de doopkapel tref je een beroemd meesterwerk aan: ‘De aanbidding van het Lam Gods’.

 6. Prachtige natuur vind je in de Grotten van Han in Han-sur-Lesse bij Rochefort, één van de grootste grottencomplex in Europa. En in de Ardennen geniet je natuurlijk van de rust langs talloze wandelroutes.

 7. Ontmoet de echte ‘Brusseleer’ en ontdek de folklore van het oude Brussel in de volkswijk de Marollen. Op het Vossenplein bezoek je een gezellige vlooienmarkt. Maar ook de Grote Markt van Brussel is uniek en moet je ooit gezien hebben.

 8. Winkelen doe je in het hippe Antwerpen, wereldberoemd om zijn mode-industrie. Ook een bezoekje aan het diamantmuseum met z’n unieke diamantcreaties mag niet ontbreken!

 9. En Hasselt is ‘de hoofdstad van de smaak’. Drink Hasseltse jenever in het Stedelijk Jenevermuseum, wandel door de reusachtige Japanse tuin of volg de mooie fietspaden van gouverneur Steve Stevaert.

 10. Al blijft voor velen een dagje aan onze Belgische kust onovertroffen. Bezoek het natuurreservaat Het Zwin in Knokke, het Casino in Oostende of drink een frisse pint in Brugge. En bestel er als goede Belg meteen een pakje frieten bij!