Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Bulgarije | Ontdek onze Bulgarije reizen | Thomas Cook

Bulgarije: Bekijk het aanbod

Vakantie Bulgarije

In de schaduw van de Zwarte Zee

Deze verrassende vakantiebestemming doet je watertanden. Op je vakantie Bulgarije geniet je van het aangename Mediterraan klimaat. De prachtige witte zandstranden, grillige rotsen en de azuurblauwe Zwarte Zee vormen het gedroomde decor voor jouw vakantie. Het water van de Zwarte Zee is overigens lekker warm, dankzij de verbinding met de Egeïsche Zee.

Cultureel heeft een vakantie Bulgarije heel wat te bieden. De parel van Bulgarije heet Nessebar, een authentiek middeleeuws stadje. Ontdek er de Griekse cultuur, Byzantijnse basilieken en typische Renaissancewoningen. In het Rilagebergte kan je in het klooster maar liefst 1.200 fresco’s met bijbelse taferelen bewonderen. Of wat dacht je van een rondreis door Bulgarije?

Thomas Cook neemt je mee op een droomvakantie Bulgarije. Beslis vandaag nog en je vakantie Bulgarije wordt onvergetelijk!

10 redenen om Bulgarije te bezoeken!


 1. Wie van volksmuziek houdt, moet naar Bulgarije. Typerend zijn de onregelmatige maatsoorten en de traditionele instrumenten. Het is een van de oudste muzieksoorten in Europa. Ook het vuurdansen is een mysterieus fenomeen uit de Bulgaarse folklore!

 2. Ruik de heerlijke rozen in de Rozenvallei in de omgeving van de stad Kazanluk. Dé plek voor verliefde koppeltjes! Van deze rozen maakt men rozenolie, een bekend Bulgaars exportproduct.

 3. Een populaire trekpleister is de kust aan de Zwarte Zee. Een rotsachtige kustlijn en mooie zandstranden wisselen er elkaar af. Ideaal voor fietstochten of wildwatersporten zoals kanoën of kajakken.

 4. Proef de Bulgaarse yoghurt! Voedzaam, verfrissend en meteen een reden waarom er in dit land zoveel honderdjarigen zijn. De Bulgaarse keuken is trouwens verwant aan de Turkse.

 5. Wil je zonnebaden? Een zacht zeebriesje zorgt voor verkoeling! De Zwarte Zee staat via de Bosporus in verbinding met de Egeïsche Zee. En dat betekent lekker warm water!

 6. Of laat je verwennen in een kuuroord. Bulgarije staat bekend om haar vele bronnen met heerlijk schoon en fris mineraalwater.

 7. De parel van Bulgarije. Dat is Nessebar, één van de laatste authentiek middeleeuwse stadjes in Europa. Je vindt er restanten van de Griekse cultuur, Byzanthijnse basilieken en de typische huizen uit de Renaissance.

 8. In de Bulgaarse bergen kan je uitstekend wandelen. Langs meer dan 5000 gemarkeerde paden ontdek je er een prachtige natuur.

 9. Het klooster met de zebrahuid. Zo kan je het klooster in het Rilagebergte het best omschrijven. Het interieur is versierd met 1200 fresco’s met bijbelse taferelen. Het bekijken meer dan waard!

 10. Maar Bulgarije is in eerste plaats veel vakantiepret voor weinig geld. Je zomer- of skivakantie (in Bansko of Borovets)... dankzij een sterke euromunt en de lage oost-europese prijzen gaat je portemonnee langer mee!