Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Kaapverdië | Ontdek onze Kaapverdië reizen | Thomas Cook

Cabo Verde: Bekijk het aanbod

Vakantie Cabo Verde


Het paradijs tegen de laagste prijs

Zijn je winters te lang en je zomers te kort? Heb je zin in een tropische vakantie, en wil je niet te lang onderweg zijn? Dan is Cabo Verde jouw ideale reisbestemming. Op zes uur vliegen van Brussel wacht je het paradijs: een zonovergoten eilandengroep voor de West-Afrikaanse kust.

Afrikaanse ritmes, Portugese charme

Uitgestrekte witte zandstranden, kleurrijke dorpjes, en een onvoorstelbaar mooie natuur: Cabo Verde heeft het allemaal. De negen Kaapverdische eilanden liggen als ongerepte parels in de diepblauwe Atlantische oceaan. Sal, Boa Vista of Santiago, … op het vroegere Portugese Cabo Verde is Afrika nooit ver weg.

Zonovergoten Kaapverdische eilanden

Op Cabo Verde schijnt de zon het hele jaar. Geen wonder dat de bevolking hier zo hartelijk en gastvrij is. Cabo Verde is het nirwana voor zonnekloppers, natuurliefhebbers en watersporters. Het nodigt je uit om te duiken, windsurfen, of kitesurfen. Of om schildpadden, walvissen en vogels te spotten. Hou je van trektochten? Ontdek dan de ongerepte natuur van het binnenland.

Reserveer nu je reis naar Kaapverdië

Beleef deze Kaapverdische juweeltjes. Boek nu jouw droomreis naar Sal of Boa Vista, en proef van het exotische paradijs.

10 redenen om Kaapverdië te bezoeken!

 1. Welkom op de ongerepte archipel van Kaapverdië of Cabo Verde! Ga zeker op zoek naar de witte stranden van Sal en de zwarte lavastranden van Tarrafal op het eiland Sao Nicolau.

 2. Spring op je mountainbike of ga wandelen op het vulkanische eiland Fogo. Te saai? Daag jezelf uit en maak een klim naar de top van de actieve vulkaan Pico de Fogo.

 3. Eiland Boavista. Leg je handdoek op Curralinho, het mooiste strand van de Kaapverdische eilanden! Ook de beste windsurfers springen hier regelmatig op de plank. Verder staat het eiland bekend om zijn zandduinen.

 4. Zet de bloemetjes buiten in het havenstadje Mindelo met swingende muziek in cafés en clubs. Hier meren ook veel zeilers aan. Vergezel de vele Kaapverdianen die samenkomen op het dorpsplein de Praça.

 5. Vier carnaval of ga in augustus naar het Baia das Gatas Festival waar zowel de internationale als lokale muziek weerklinkt. 

 6. Of ontvlucht de drukte op Maio, een eiland met zoutpannen en het authentieke Kaapverdische dorpje Vila do Maio. Als je het strand niet graag deelt, dan is dit je kans! 

 7. Nog meer rust vind je op Brava, het kleinste eiland van de archipel. Moeilijker te bereiken, maar je maakt er ongestoord de meest prachtige wandelingen!

 8. Honger gekregen? Proef het nationale gerecht van Kaapverdië. Cachupa is een bonenschotel met maïs en worst. Natuurlijk eten de bewoners ook veel vis.

 9. Mooie groene valleien en dennebossen vind je op Santo Antão. Maar ook bergpassen, kleine boerendorpen en papayas typeren dit eiland. Hier produceren de Kaapverdianen grogue, een schnaps met een hoog alcoholgehalte.

 10. Ontcijfer tot slot als eerste de woorden op de Rocha Escrita in Ribeira de Prata. Op deze rots hebben de eerste bewoners van het eiland een aantal letters gekribbeld. Al beweren andere kwatongen dat het de piraten zijn geweest!