Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Vakantie Canarische Eilanden | Ontdek onze Deals! | Thomas Cook

Canarische Eilanden: Bekijk het aanbod

Vakantie Canarische Eilanden

Genieten in het vulkanisch landschap

Een vakantie naar de Canarische Eilanden is voor iedereen een must dankzij het aangename klimaat het volledige jaar door. De eilandengroep ten westen van Marokko bestaat uit zeven eilanden:La Palma, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura en Lanzarote. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Als je van rust houdt, kan je wegdromen op verschillende authentieke plekjes en de prachtige natuur die de eilanden te bieden hebben. ‘s Nachts bloeien de steden helemaal open, want de Canarios weten als geen ander wat feesten is.

De natuur van de Canarische eilanden is uniek dankzij de vulkanische ondergrond. Beklim een slapende vulkaan in Tenerife, ga surfen in Fuerteventura, wandel doorheen een krater op La Palma of geniet van de zandvlaktes op het mooie Lanzarote of Gran Canaria. Een vakantie naar de Canarische Eilanden beantwoordt aan al uw wensen. Aarzel niet en beslis vandaag nog.

De meeste Canarische eilanden hebben twee gezichten. Er zijn de drukke toeristische centra van deze vakantie eilanden met hun levendige promenades en hun bruisend nachtleven. Maar daarnaast zijn er ook de authentieke plekjes, de prachtige natuur en het rustige levensritme van de Canarios.

Trek zeker genoeg tijd uit om alle prachtige natuurparken te ontdekken. Op Tenerife kan je de slapende vulkaan Pico del Teide beklimmen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de oceaan en de archipel. Op La Palma vind je één van de grootste kraters ter wereld, de Caldera de Taburiente. Het is een schitterend natuurgebied. Gestolde lavastromen hebben er gezorgd voor woeste hellingen die steil uit de zee oplopen.

In het noordoosten van Fuerteventura ligt het prachtige, beschermde duinengebied El Jable. De historische steden en dorpen bevatten veel sporen van het koloniale verleden. In Santa Cruz de la Palma stralen de traditionele huizen en kerken nog de sfeer uit van een rijk verleden.

Lanzarote is wellicht het meest schilderachtige Canarische eiland. De droge zandvlaktes zullen zelfs de meest veeleisende toerist uiteindelijk verleiden. Gran Canaria beschikt over een natuurlijke duinenpracht en ontelbare uitgaansmogelijkheden.

Als je houdt van rust en wilde natuurwandelingen, vertrek je het best naar La Gomera. Hier vind je geen massatoerisme, wel woeste berglandschappen. Het eiland is alleen per boot bereikbaar vanaf Tenerife. De overzetboot vaart maar een paar keer per dag.

Er is een ruim aanbod vliegvakanties naar de Canarische eilanden. Ook wat betreft de hotels is er een heel ruime keuze.