Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Cuba | Ontdek onze Cuba reizen | Thomas Cook

Cuba: Bekijk het aanbod

Vakantie Cuba

De ultieme relaxvakantie

Een vakantie Cuba biedt je een waaier van mogelijkheden. Dé symbolen van dit Centraal-Amerikaanse eiland zijn vanzelfsprekend de sigaar en Ché Guevara. Rol zelf enkele sigaren en bezoek zeker het monument van Ché Guevara. Ontdek de unieke architectuur van de hoofdstad Havana. Of ben jij meer te vinden voor een rondreis door Cuba?

Cuba staat daarnaast voor salsa en rumba. Op het ritme van de rumba ontdek je de ware kant van Cuba: één en al gezelligheid. Relaxen doe je op het parelwitte strand in Varadero. Cuba leent zich uitstekend voor een all inclusive vakantie.

De mix van cultuur, zon en dansen bezorgen je een onvergetelijke vakantie in Cuba. Beslis vandaag nog en geniet van uitzonderlijke prijzen!

10 tips voor je vakantie in Cuba!

Reizen naar Cuba zit al jaren in de lift. Of je nu op je eentje Cuba vanuit verschillende hotels wil ontdekken met lastminute vliegtickets, dan wel voor een all inclusive Cuba vakantie kiest, je zal een fantastisch land ontdekken.

 1. Al heeft grote leider Fidel sinds enkele jaren een stapje teruggezet, de naam Cuba is onlosmakelijk verbonden met Fidel Castro. Maar zeker ook met sigaren! Probeer in de hoofdstad Havana enkele sigaren te rollen in de Real Fábrica de Tabacos Partagás.

 2. Stap in beroemde voetsporen! Drink een fris glas bier in Castillo de Farnes, waar Ché en Castro hun glas klonken op het succes van de revolutie. Of trek naar het beroemdste café van Havana. In La Bodeguita del Medio kwam de beroemde schrijver Ernest Hemingway vaak over de vloer.

 3. Ervaar de geschiedenis in het koloniale Trinidad. Zie hoe de inwoners met hun paarden langs de kleurrijke huisjes kuieren. Bekijk ook het symbool van de stad, het gele klooster Iglesia y Convento de San Francisco.

 4. Ga zonnebaden op het parelwitte strand van Varadero op je all inclusive Cuba vakantie. Of daal met de duikboot Varasub de zeebodem af en ontdek de onderwaterwereld. Gewoon rondneuzen kan je in de vele kraampjes, op zoek naar een Cubaans souvenir.

 5. Bezoek het revolutionaire monument, museum en mausuleum van Ché Guevara. Op het monument lees je de tekst van Che’s afscheidsbrief voordat hij in 1959 naar Bolivia vertrok.

 6. Cuba staat ook voor salsa en de rumba. Zie de beste Cubaanse muzikanten en dansers aan het werk in Santiago de Cuba. Bezoek zeker het kasteel El Morro en de Moncado-kazerne waar Fidel Castro in 1953 een mislukte aanslag pleegde.

 7. Trek door het gebergte van Sierra Maestra met zijn overweldigende natuur. Of geniet in de Valle de los Ingenios van de klokkentoren van Iznaga. Deze oude uitkijktoren voor slaven biedt een mooi zicht op suikerrietvelden en tabaksplantages.

 8. Maak een wandeling langs de Malecón, een kilometerslange boulevard aan de sfeervolle waterkant in Havana. Achteraf kan je wegzakken met een Cuba libre, de stevige rum-cola genoemd naar de gelijknamige kreet.

 9. Ontdek nog een andere kant van Havana. Herdenk de helden uit de onafhankelijkheidsoorlog in Cementerio de Colón, in de wijk Vedado in Havana. Met 800.000 graven en bijna 100.000 grafmonumenten één van de indrukwekkenste begraafplaatsen van Latijns-Amerika!

 10. En sla, voor je Cuba verlaat, zeker een praatje met de Cubanen zelf! Een vriendelijk, intelligent en vooral prettig volk dat snakt naar contact met buitenlanders. Cuba libre!