Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Cyprus | Ontdek onze Cyprus reizen | Thomas Cook

Cyprus: Bekijk het aanbod

Vakantie Cyprus

De ideale mix tussen luieren en cultuur

Op het Grieks-Turkse eiland Cyprus gaan vakantie en cultuur hand in hand. De havenstad Paphos, de ruïnes van Kourion, het schiereiland Akamas. Echt de moeite waard is het Kykkosklooster, dat jaarlijks veel plegrims trekt. Een vakantie Cyprus biedt meer dan alleen cultuur. De Cypriotische keuken is om van te smullen! Combineer een heerlijke meze met een glaasje wijn uit Agros.

Geniet van de natuur op het warme eiland in het Tróodosgebergte, waar je kerken uit de Byzantijnse periode kan bewonderen. Een vakantie Cyprus biedt heel wat afwisseling. Neem de proef op de som en boek je vakantie Cyprus met Thomas Cook. Beslis vandaag!

10 redenen om naar Cyprus te reizen!

Een vakantie Cyprus, dat is een stuk Griekse cultuur met invloeden van de Romeinen en uiteraard de Cyprioten zelf. Het is de Sirtaki dansen, meze proeven en van het strand genieten.

 1. Cyprus. Volgens haar bewoners het eiland van Aphrodite, godin van de liefde. De Rots van Aphrodite ligt hier aan de kust, dicht bij de stad Paphos. Bij zonsondergang dé trekpleister voor verliefde koppels!

 2. Hou je van geschiedenis, mis dan de havenstad Paphos zelf niet. Hier staan Romeinse villa’s waaronder het Huis van de wijngod Dionyos met de mozaïekvloeren. Uiteraard vind je er nog meer herinneringen aan de Romeinen. Ook de moeite: het Kasteel van Pafos en de koningsgraven, graven van rijke inwoners uit de 3e eeuw voor Christus.

 3. Bezoek de ruïnes van het oude Kourion, ga schildpadden spotten op Lara Bay of maak een jeepsafari op het schiereiland Akamas. Of blijf gewoon lekker luieren op het strand van je hotel.

 4. Het Tróodosgebergte. Geniet van de mooie natuur en de kerken uit het Byzantijnse tijdperk. Maar dé attractie is het beroemde Kykkosklooster, waar jaarlijks vele pelgrims op afkomen. Hier vind je een icoon gemaakt door de apostel Lucas.

 5. Met de kinderen ga je best naar de badplaaten Protaras en Pernera. Je vindt er gouden stranden en leuke cafeetjes. Wist je trouwens dat Cyprus het droogste en warmste eiland is in de Middellandse Zee? Je vindt er mooie hotels, er zijn directe vluchten en interessante last minutes naar Cyprus.

 6. Feestvieren doe je dan weer best in de bruisende badplaats Ayia Napa. Met zijn witte zandstranden en veelzijdige uitgaansleven is dit een populaire vakantiebestemming. Nissi Beach is het bekendst. Boek hier een hotel en je kan genieten van een heerlijke vakantie aan het strand.

 7. Laat ook Lefkara niet links liggen. In dit schilderachtige dorpje maken ze met de hand het beroemde kantwerk ‘Lefkaritika’. Te bezichtigen in het lokale museum of in de winkels!

 8. Proef verse appels uit Prodromos, sappige kersen uit Pedoulas, fris mineraalwater uit Moutoulles en lekkere wijn uit Agros. Of bestel een typisch gerecht zoals de meze!

 9. De Cyprioten houden van volksdansen. Laat alle remmen los op de sirtaki of sla rustig een babbeltje onder een olijfboom met een mokkakoffie in de hand.

 10. Tot slot bind je in het vroege voorjaar zelfs de skilatten aan op Cyprus. Laat je glijden van de besneeuwde hellingen van de Olympus!