Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Denemarken: vakantie & reizen - boek hier voordelig je verblijf (tip!)

Denemarken: Bekijk het aanbod

Ontdek het mooie Denemarken

Vakantie in Denemarken – Scandinavisch genieten

Nog nooit in Scandinavië geweest? Dan is een vakantie in Denemarken de ideale manier om je ontdekkingstocht te beginnen. Ook je kind(eren) kunnen mee.

Land van eilanden

Het koninkrijk Denemarken telt maar liefst 405 eilanden, het ene al prachtiger dan het andere. Hoofdstad Kopenhagen is zeker de moeite waard: de Dom, het stadhuis en de winkelstraten, en natuurlijk De Kleine Zeemeermin in Nyhavn . En voor wie de stad vanop het water wil beleven, zijn er geregeld rondvaarten.

Gunstig klimaat

Wie denkt dat het in Denemarken alleen maar koud is, heeft het bij het verkeerde eind. Dankzij het milde zeeklimaat kan de temperatuur er in de zomer oplopen tot boven de dertig graden. In de winter kan het er wel koud worden. Ideaal om een frisse neus te halen!

10 redenen om Denemarken te bezoeken!

 1. Welkom in het land van Hans Christian Andersen! Het was hier dat deze bekende sprookjesschrijver zijn inspiratie vond. Bekijk in Kopenhagen het beeldje van De Kleine Zeemeermin, hét nationale symbool!

 2. Ontsnap even uit de realiteit en ga naar het beroemde Tivoli-pretpark, eveneens in de hoofdstad. Of bezoek het museum over de Deense koninklijke geschiedenis. Zelfs de kroonjuwelen vind je hier.

 3. Hoor je liever Vikingverhalen? Ontdek dan het speciaal museum voor Vikingschepen in Roskilde. Ook een kijkje waard is de majestueuze kathedraal met een koninklijke begraafplaats.

 4. Neem de kinderen mee naar Legoland in Billund. Jawel, dit park is volledig gebouwd uit LEGO-steentjes! Open van de maand april tot oktober.

 5. De krijtkliffen van Mons Klint op het eiland Møn. Bewonder een van de meest spectaculaire uitzichten in Denemarken. Deze witte kliffen staan in contrast met de azuurblauwe zee. Vogelliefhebbers halen hun hart op in het vogelreservaat op dit eiland.

 6. Proef het wereldberoemde bier Carlsberg na je bezoek aan de brouwerij te Kopenhagen. Bekend zijn de olifanten die het gebouw ondersteunen. Een ander befaamd Deens bier is trouwens Tuborg.

 7. Stap in de verzonnen voetstappen van Hamlet naar Elsinore. Grote stukken van dit wereldberoemde verhaal spelen zich af in het kasteel Kronbor, op het eiland Seelland. Het kasteel staat op de werelderfgoedlijst.

 8. Ga shoppen in Strøget, het grootste autovrije winkelgebied ter wereld. Bekende modemerken zoals Vero Moda, Only, InWear en Filipa K hebben hun wortels in Denemarken. Trakteer jezelf achteraf op een typisch Deense lunch als smørrebrød. Veel beleg, weinig brood!

 9. Trakteer jezelf op een avondje opera in het Operahuis. Dit gebouw geeft uitzicht op de Amalienborg, het paleis waar de koningin van Denemarken woont. Om 12 uur zie je er de wissel van de ceremoniële garde. Meer uitgaanstips in Kopenhagen

 10. Tot slot ben je in Denemarken nooit ver van de kust. Een vakantiehuisje huren is zeker de moeite. En haal ook meteen de fiets van stal! De uitstekende landweggetjes en de prima wegaanduidingen maken van Denemarken een ideale fietsbestemming!

Reserveer nu je hotel of vakantiehuis in Denemarken.

Ontdek dit prachtige koninkrijk. Boek nu jouw hotel of vakantiehuis in Denemarken (vervoer optioneel bij te boeken) en geniet!