Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Vakantie Egypte | Vliegvakanties naar Egypte | Thomas Cook

Egypte: Bekijk het aanbod

Egypte reizen

Ontdek het land van de farao’s

Laat je op je vakantie Egypte betoveren door de prachtige piramides, sfinxen en tempels. Luxor, Aboe Simbel, Vallei der Koningen, de piramides van Gizeh zijn namen die tot ieders verbeelding spreken. Maar een reis naar Egypte biedt meer dan louter sightseeing. Geniet van de stralende Egyptische zon en de prachtige zandstranden.

De unieke onderwaterwereld van de Rode Zee nodigt uit tot een duiksessie en de oevers van de Nijl nemen je mee op een gezellige wandeling. Boek vandaag nog je vakantie naar Egypte en laat je betoveren door de innemende schoonheid van deze parel aan de Rode Zee.

Ontdek 5 tips voor je vakantie in Egypte

  1. Egypte, oude beschaving boordevol mysterie! Droom weg bij de piramides en maak kennis met de talloze fascinerende dynastieën van de farao’s. En wees gerust: wegdromen doe je zeker, als je eindelijk voor de allereerste keer de reuze sfinx van Gizeh aanschouwt, aan de wereldberoemde piramides!

  2. Wandel door het ruige landschap van de Sinaiwoestijn, boek een safari met de jeep of beklim de Mozesberg. Uniek is ook de cruise op de Nijl, een trage tocht over de langste rivier ter wereld, tussen Luxor en Aswan. Op de oevers zie je dan hoe het dagelijkse leven van de Nubische stammen aan je voorbijglijdt. Heel apart!

  3. Bezoek de westelijke oever van diezelfde Nijl en ontdek er de dorre Vallei der Koningen. Hoogtepunten zijn hier de tientallen grafkelders. De tombes van Toetanchamon, Ramses II en Nefertari - maar ook de tempel van de enige vrouwelijke farao van Egypte, Hatsjepsoet moet je bezocht hebben tijdens je vakantie in Egypte.

  4. Drink een kopje zwarte thee in Fishawi, het oudste theehuis van Cairo. Of bezoek er het prachtige Egyptisch Museum. Dat is enorm! Als de nacht valt pik je een pittige Arabische buikdansshow mee of een openluchtconcert in het operacomplex.

  5. Tijdens je Egypte reis mag je zeker Alexandrië niet vergeten. Niet enkel een bruisende studentenstad, maar ook een uniek historisch centrum. Hier overheerst overal de antieke geschiedenis: in de vorm van het amfitheater, het Grieks-Romeins museum of de Zuil van Pompeius.