Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Gambia | Ontdek onze Gambia reizen | Thomas Cook

 Gambia: Bekijk het aanbod

Reizen naar Gambia

Vakantie in Gambia – ontspannen van bij het ochtendgloren

Altijd al eens naar Afrika willen gaan? Dan is een vakantie in het sympathieke Gambia zeker aan te raden!

Oeverloos genieten

Reeds van bij de eerste zonnestralen openbaart Gambia zich in volle glorie: een gul klimaat, vriendelijke mensen die bijna allemaal Engels spreken en kleurrijke markten. In Banjul vind je stranden en water die nog echt puur zijn. Elke dag in Gambia tovert een brede glimlach op je gezicht!

Ontdek de jungle

Vergeet zeker je fototoestel niet! Tijdens een trip naar de woeste jungle van het Makasatu Culture Forest val je van de ene verbazing in de andere, en op tal van plaatsen zie je pelikanen, flamingo’s en andere exotische vogels. Gambia staat garant voor enkele onvergetelijke ervaringen.

10 redenen om Gambia te bezoeken

 1. Gambia is het kleinste land van Afrika. Of ‘the Gambia’ zoals haar officiële naam luidt. Het is populair omwille van z’n gemoedelijke manier van omgaan met elkaar. Iets wat wij Westerlingen niet echt gewend zijn. Welkom in het land waar alles ‘no problem’ is!
   
 2. Bezoek gerust een school, de Gambianen, lieve mensen als ze zijn zullen je met plezier rondleiden. En als je wat pennen, geld of kleding uitdeelt, zijn ze je eeuwig dankbaar. Dat de kinderen je handen willen aanraken, is wel even wennen!

 3. Makasutu Culture Forest. Ontdek onder leiding van een gids de prachtige jungle, vlakbij de kust. Je leert er bij over geneeskrachtige planten en lokale ambachten zoals houtsnijden en pottenbakken.

 4. Tot rust komt je onder de tropische zon op de perfecte, onbeschadigde stranden nabij het resortgebied in Banjul. Je hebt er bars en restaurants binnen handbereik. Of ga meer zuidwaarts en maak een lange wandeling langs de Atlantische kust, de zon is gegarandeerd!

 5. Wist je dat Gambia ook een Stonehenge heeft? De Gambiaanse versie is wel kleiner en minder oud. In Wassu en Kerr Batchm bewonder je deze stenen cirkels. Op deze prehistorische plaats begroeven stammen vroeger hun krijgers.
   
 6. Ontmoet een vriendelijke krokodil aan de krokodillenvijver in Katchikally. Gambianen geloven dat dit water heilzaam werkt. Of bezoek het nationale museum in het Independence stadion te Bakau.

 7. Huur een bootje en verken de ‘bolons’, de mangroven van de Tanji-wetlands. Hier spot je werkelijk honderden vogelsoorten, zoals pelikanen, ijsvogels, reigers en flamingo’s!

 8. Ga golfen in Fajara, bekend om zijn golfbaan met achttien holes. Of breng hulde aan de begraafplaats waar veel soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen.

 9. Een lui dagje? Slenter de hele dag rond op de Albert Markt van Banjul, een stad met een Britse koloniale sfeer. Ook Russel Street en Arch 22 zijn een bezoekje waard. Of ga snuisteren op de kleurrijke markt van Serekunda en ontdek de rijke Afrikaanse cultuur.
   
 10. En na wat muzieklessen dans je op de tonen van de kora, het nationaal instrument. Of leer drummen op een djembé, gemaakt door een lokale vakman. Trouwens, zelfgemaakte souvenirs zoals armbandjes en kralen halssnoeren vind je in Gambia bij de vleet. No problem!

Reserveer nu je (all inclusive) vakantie in Gambia

Genieten in een exotisch paradijs? Boek nu je (all inclusive) vakantie in Gambia. Thomas Cook verzorgt je vlucht, transfer en hotelverblijf tot in de puntjes!