Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Griekenland | Ontdek onze Griekse reizen | Thomas Cook

Griekenland: Bekijk het aanbod

Reizen naar Griekenland

Griekenland: De poort naar de Moderne Tijd

Tijdens je vakantie Griekenland maak je kennis met de westerse beschaving. De hoofdstad Athene bevat een overvloed aan historische schatten. De Griekse mythologie is nooit veraf op een vakantie Griekenland. Beklim de Olympus of bezoek de Akropolis en het Parthenon en voel de adem van de Griekse goden en godinnen in je nek. De echte strandvakanties beleef je op de Griekse eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Korfu. Een vakantie Griekenland biedt voor iedereen wat wils.

Zon, zon, zon...

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is een vakantie Griekenland elke dag genieten. De actieve reiziger kan een rots beklimmen, of windsurfen op de uitdagende golven van de Egeïsche Zee. Bij een zonsondergang droom je helemaal weg.

5 tips voor je vakantie in Griekenland

 1. Griekenland, bakermat van onze westerse beschaving! Verken zeker hoofdstad Athene. Begin met de Acropolis en het Parthenon, verken daarna de Agora en sluit af met een bezoek aan het schitterende Nationaal Archeologisch Museum. Boordevol antieke beelden waaronder een bronzen Poseidon! Zoek een geschikt hotel en ontdek de beste reistijd voor Athene. Omdat er veel vluchten zijn naar Athene, is het een goed startpunt voor je vakantie Griekenland.

 2. Op zoek naar de oppergod Zeus! Beklim de Olympus, de berg die de Griekse dichter Homerus ‘het huis van de goden’ noemde. Nog een wereldberoemde aanrader: de tempel van Delphi. In de Oudheid volgens velen het centrum van de wereld. Dit zijn maar twee van de bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie Griekenland.

 3. Windsurfen kan je in Kefalos op Kos. Wist je dat Hippocrates op dit eiland zijn beroemde eed voor het eerst aflegde? Kos is ook bekend als ideale bestemming voor een fietsvakantie. Maar je kan hier uiteraard ook komen zeilen of windsurfen. Zoek een last minute naar een van de comfortabele hotels.

 4. Het Griekse eiland Kreta.
  1. Maak een stevige wandeling door de Samariakloof. Een tocht die na 18 kilometer in de Libische zee eindigt, bij het plaatsje Agia Roumeli.
  2. Ontdek in Knossos de Minoïsche beschaving in het legendarische paleis van koning Minos! 
  3. Alle mooie bezienswaardigheden op Kreta

 5. Laat je betoveren door het vulkanische eiland Santorini, met zijn kleurrijke rotsen en zwarte zandstranden een van de mooiste van de Cycladen. De zonsondergang is hier legendarisch mooi! Onvergetelijk tijdens je vakantie Griekenland. Dit is een van de Griekse eilanden dat je absoluut moet bezoeken.

Boek vandaag

Beslis vandaag nog en beleef een onvergetelijke vakantie in Griekenland. En Thomas Cook regelt alles voor jou tot in de puntjes!