Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Hongarije: vakantie & reizen

Hongarije: Bekijk het aanbod

Reizen naar Hongarije

Vakantie in Hongarije – van Boeda tot Balaton

Ben je weg van prachtige gebouwen en een rijke cultuur? Dan kom je in het mooie Hongarije zeker aan je trekken!

Zalige rust

Hoofdstad Boedapest, met zijn twee stadsdelen ‘Boeda’ en ‘Pest’, is een absolute must. Deze prachtstad op de heuvelachtige rechteroever van de Donau blinkt op vele fronten uit. Vooral het bouwkundig erfgoed blijft op je netvlies gebrand. De Burchtheuvel en de Klotild-paleizen zullen je met verstomming slaan.

Het gigantische Balatonmeer

Vergeet zeker het Balatonmeer niet te bezoeken. Met zijn 592 km² is dit meer in het westen van het land het grootste van Midden-Europa en dus een toeristische trekpleister. Een veerpont brengt je waar je maar wilt.

10 redenen om Hongarije te bezoeken!

 1. Boedapest, de parel van het Oosten. De hoofdstad moet zeker op je lijstje staan.
  Geniet in Boeda van het spectaculair zicht van op het Vissersbastion. In Pest zie je het reusachtige parlementsgebouw aan de Donau en de Vajdahunyadburcht. De Kettingbrug verbindt beide stadsdelen met elkaar.

 2. Urenlang witte wijn proeven. Het kan in de wijngaarden van Tokaj, bekend om zijn Tokajer wijn. Voor rode wijn ga je best naar Villány. In de barokstad Eger vind je dan weer de beroemde stierenbloedwijn!

 3. Vanuit Eger ben je gauw aan de karstgrotten van het Nationale Park Aggtelek, dat over de grens doorloopt in het Slowaakse Karst. Beide zijn werelderfgoed.

 4. Spreid je handdoek op de populaire zandstranden. Of neem een duik in het water van het Balatonmeer. Ondiep, maar wel 596 vierkante km groot! Met een boot verken je de steden aan de oevers.

 5. Paardrijden zit Hongaren in het bloed. Woon in het nationale park Kiskunság een paardenshow bij en aanschouw de knappe prestaties van de ruiters! Fan van dieren? Trek in juni beslist de Bukk-bergen in en spot er de mooiste vlinders van Europa.

 6. Voor cultuur moet je naar Pécs, ‘hoofdstad van het Zuiden’. Bezoek er het grootste Turkse gebouw van het land, de moskee van pascha Kassim Gasi. In Pécs vind je ook talloze overblijfselen uit de eerste dagen van het christendom.

 7. Spoel je stress weg in het thermische meer te Heviz, nabij het Batalonmeer. Het helende water zakt zelden onder de 33 graden Celsius. Ideaal voor reumaklachten!

 8. Nog relaxen? Ga dan vissen in de rivier Tisza, dé plek bij uitstek om te hengelen. Je vist er vooral op karper, maar ook op meerval, houting en snoekbaars.
  De Tisza is ook de enige plaats waar je kunt jetskiën!

 9. Vergeet ook universiteitsstad Szeged niet, wereldwijd bekend om haar paprika en salami. Proef ook hét gerecht van Szeged: een vissoep die ook flink bedeeld is met paprika.

 10. Fris tot slot je geschiedenis op! Neem een kijkje achter het Ijzeren Gordijn. In het Szobor park staan propagandabeelden van Lenin, Marx en andere eervolle soldaten en martelaren.

Reserveer nu je hotel of vakantiehuis in Hongarije.

Ontdek de vele charmes van Boedapest en omstreken. Boek nu je vakantie in Hongarije.