Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Ierland: vakantie & reizen - mét vakantiegarantie (tip!)

Ierland: Bekijk het aanbod

Vakantie in Ierland

Het eeuwige groen van Eire

Ben je dol op natuurschoon en folklore? Tijdens een vakantie in Ierland word je op je wenken bediend.

Een feestend volk

Nergens in Europa is er meer groen te bewonderen dan in Ierland (Eire), het land waar Saint Patrick op handen wordt gedragen en donkere Guinness met liters uit de tapkranen vloeit. De sympathieke inwoners heten je er van harte welkom op een van hun vele folkloristische festivals.

Wondermooie natuur

In Ierland is er nog heel wat meer te beleven. Wandelen langs eeuwenoude ruïnes en over steile berghellingen, golfen op enkele van de mooiste publieke greens ter wereld, varen door de Lakelands of kajakken op witte schuimgolven… Tijdens je verblijf in Ierland kan het allemaal.

10 redenen om Ierland te bezoeken!


 1. Ierland, vol geschiedenis, mystiek en legendes. Maar het is vooral een groen land met een wondermooie natuur, gezellige pubs en gastvrije burgers. Ontdek het geboorteland van U2, Sinéad O’Connor en The Corrs. Welkom to Ireland, lads!

 2. Dublin. Op zoek naar cultuur? Mis dan zeker Trinity College niet. Dit is de thuis van het wereldberoemde Book of Kells, een manuscript uit de 8ste eeuw met de vier evangeliën in het Latijn. Dit college is ook de alma mater van notoire schrijvers als Samuel Beckett en Oscar Wilde!

 3. Bezoek de Guinness Storehouse, de befaamde brouwerij en veruit dé populairste trekpleister in Dublin. Leer de geschiedenis van dit beroemde bier. En verwen jezelf na de rondleiding met een frisse pint in één van de pubs van Temple Bar.

 4. Mis ook de drukbezochte Cliffs of Moher niet. Deze zeven kalkstenen klippen, tussen de 120 en de 230 meter hoog, rijzen loodrecht vanuit de oceaan omhoog. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over Ierland!

 5. Ga Newgrange verkennen, de prehistorische vindplaats van Ierland met een graftombe van het Brú na Bóinne-complex. Met z’n 5000 jaar is deze grafheuvel zelfs ouder dan de piramides.

 6. Dompel je onder in de gastronomie van graafschap Cork. In het stadje Clonakilty maken ze de beste black pudding oftewel bloedworst. In de meeste pubs kan je de Irish Stew bestellen, een stoofpot met lamsvlees, aardappel en ui. Ook steeds een aanrader: een stevig Iers ontbijt!

 7. Trek erop uit in het Graafschap Cork, met de auto of met de fiets! Verken de Ring of Kerry, een route van bijna 180 kilometer rondom het Iveragh schiereiland. Deze weg neemt je mee langs een prachtige natuur en pittoreske dorpjes.

 8. Als je Noord-Ierland bezoekt, mag uiteraard hoofdstad Belfast niet ontbreken. Bezienswaardig zijn Belfast City Hall, het Ulster Museum en Belfast Castle. In de buurt moet je beslist ook naar Castle Leslie in Monaghan. Een gekende plek voor rocksterren, wandelaars, ruiters en spoken.

 9. Ierland is ook hét land van het paard. Maak een tochtje alleen of in groep of woon een Ierse crosscountry-race bij. Ben je een passief liefhebber? Bezoek dan de nationale paardenfokkerij in Kildare.

 10. En laat alle remmen los voor je Ierland verlaat! Stamp met de voeten in een bar in County Clare, het centrum van de traditionele Ierse muziek. En nog ééntje om het af te leren: een Jameson whiskey, graag! Cheers lads!

Reserveer nu

Ontdek het inspirerende Ierland. Boek nu je vakantie of citytrip in Ierland, en geniet van onze vakantiegarantie.