Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

IJsland: hier boek je de ideale vakantie, ThomasCook.be!

IJsland: Bekijk het aanbod

Vakantie IJsland

10 redenen om Ijsland te bezoeken!

 1. Ijsland. Land van gletsjers, maanlandschappen en eindeloze meren. Dé ideale bestemming als je van spectaculair natuurschoon houdt. Want in het meest dunbevolkte land van Europa kan je echt prachtige wandelingen maken.

 2. Dompel je onder in het sprookjesachtige blauwe water van de Blue Lagoon. Dit meer is vooral bekend om zijn mineraalrijk en geneeskrachtig zeewater.

 3. De grootste gletsjer van Europa, dat is de Vatnajökull. Ook te bewonderen in Ijsland: Ódádahraun, ’s werelds grootste lavaveld. Of aanschouw het brute geweld van de Stokkur. Om de vijf minuten spuit deze geiser kokend water in de lucht in. Op een paar meter heb je de Geysir, waar alle geisers hun naam aan danken.

 4. Laat je overdonderen door de Gullfoss, zowat de mooiste waterval van het land. Het water dondert zo’n 30 meter naar beneden in een smalle ravijn. Indrukwekkend!

 5. Stap in de voetsporen van James Bond. Bekijk de gletsjer Jökulsárlón, waar o.a. de Bondfilm ‘Die another Day’ en ‘Tomb Raider’ werden opgenomen. De reusachtige ijsbergen zorgen immers voor een surrealistisch landschap!

 6. Kom tot rust aan de westelijke fjordenkust met haar vele kliffen en charmante visserplekjes. De vogelkliffen van Latrabjarg zijn trouwens het meest westelijke punt van Europa. Probeer ook de papegaaiduiker te spotten!

 7. Proef de voortreffelijke Ijslandse zeevruchten en het lamsvlees in Reykjavik. Heerlijke gerechten uit een van de schoonste milieus op aarde. Ben je een stevige drinker, waag je dan aan Brennivín, de nationale brandewijn. Straf spul!

 8. Ga met een sterk Ijslands paard rijden over de lavavelden en verlaten stranden. Of maak een tocht met de sneeuwmobiel over de witte wildernis en voel de adrenaline pompen!

 9. De trendy hoofdstad Reykjavik heeft ook een bruisend nachtleven. Ook de winkelstraat Laugavegur met zijn vele modewinkeljes is een bezoekje waard. En waarom geen Ijslandse trui met traditionele partronen als souvenir meebrengen?

 10. En geen betere plek om het Noorderlicht te bewonderen dan aan het meer Myvatn. Aanschouw de mooiste lichtshow van Moeder Natuur! Wist je trouwens dat Ijsland als enige land op de Mid-Atlantische rug ligt? Op deze plaats ontmoeten de Noord-Amerikaanse plaat en de Euraziatische plaat elkaar!