Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Vakantie Jordanië | Ontdek onze Jordanië reizen | Thomas Cook

Jordanië: Bekijk het aanbod

Reizen naar Jordanië

Dobberen op de Dode Zee

Een vakantie Jordanië beleef je als een sprookje. Waan jezelf Indiana Jones op een avontuurlijke rondreis door het binnenland. Altijd al eens willen drijven op de Dode Zee? Het water maakt je helemaal gewichtloos, waardoor je blijf ronddobberen.

Top bezienswaardigheden

Het gouden strand leent zich uitstekend voor een aangename zonvakantie. Ontdek tijdens een duiksessie de wondermooie onderwaterwereld op je vakantie Jordanië. Bezoek zeker de historische stad Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Deze stad is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt en was ooit een belangrijk handelsknooppunt in lang vervlogen tijden.

5 redenen om Jordanië te bezoeken!

  1. Treed binnen in het domein van voormalig koningin Noor en huidige koningin Rania en ontdek een heel ander Midden-Oosten. Van het eeuwenoude Petra, de slingerende woestijnkloven en het kosmopolitische Amman tot de onderwaterwereld van Aqaba zal Jordanië je overdonderen.

  2. Dwaal door de antieke straten en zuilenrijen van Jerash, de Oud-Romeinse stad die nog perfect bewaarde tempels, stadspoorten en een theater in aanbieding heeft. Kom je in juli, dan kom je terecht in de wervelende dansen, concerten en markten van het jaarlijkse festival in Jerash.

  3. Wil je een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld in de ogen kijken? Breng de Arabische oryx een bezoekje in het Shaumari wildreservaat, speciaal voor deze dieren opgericht. Ook de Perzische onager, de kropgazelle en de struisvogel worden hier gekweekt en beschermd.

  4. Het ‘Dana wildlife reserve’ doet hetzelfde, maar beschermt daarnaast ook de levenswijze van de bevolking tenmidden van de grote natuurlijke diversiteit. In 1992 was deze plek een van de pioniers op vlak van ecotoerisme.

  5. De glorie van Jordanië is lang verborgen gebleven, maar je kan Petra, een van de nieuwe wereldwonderen, nu met eigen ogen zien. Eens je de schatkamer, tempels, zalen en graftombes uit de rotsen gehouwen gezien hebt, maak dan een ritje per ezel op de wanden van deze woestijnkloven. Net als Indiana Jones... Onvergetelijk!

Boek nog vandaag

Thomas Cook neemt je mee naar deze unieke vakantiebestemming. Gun jezelf dit stukje paradijs en beslis vandaag nog!