Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Kenia | Ontdek onze Kenia reizen | Thomas Cook

Kenia: Bekijk het aanbod

Reizen naar Kenia

Vakantie in Kenia– van strandvakantie tot safari

Wil je je wel eens omringd voelen door wilde dieren? Dan biedt een vakantie in Kenia de ideale omstandigheden.

Rusten én doen

In Kenia, met zijn warme klimaat, kun je uitpuffen op de parelwitte palmstranden, maar net zo goed snorkelen naar de vele koraalriffen. Heb je klimmersbenen? Waag je dan naar de top van de uitgedoofde vulkaan Mount Kenya, na de Kilimanjaro de grootste berg in Afrika.

Beestige safari’s

Naar Kenia gaan en geen safari meemaken? Dat zou zonde zijn! Je kunt er namelijk ‘de grote negen’ van redelijk dichtbij – en zelfs vanuit de lucht – bewonderen: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel, de luipaard, de jachtluipaard, het nijlpaard, de zebra én de giraf. Wedden dat je terugkeert met een toestel vol prachtige foto’s?

10 redenen om naar Kenia te reizen!

 1. Op safari gaan tussen de Afrikaanse dieren, de koraalriffen bewonderen of relaxen op parelwitte palmstranden. Karibu! Welkom in Kenia!

 2. En aan dieren geen gebrek. In Kenia tref je 'the big 9' of ‘de grote negen’ aan: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel, het luipaard, het jachtluipaard, het nijlpaard, de zebra én de giraf!

 3. Beklim Mount Kenya, een uitgedoofde vulkaan én de hoogste berg van Afrika op de Kilomanjaro na. Of bezoek het gelijknamige nabijgelegen park.

 4. Bezoek in Nairobi het Nationaal Museum en het Slangenpark, met echte slangen en krokodillen. Net buiten de stad heb je het Nairobi National Park met nog meer variatie aan dieren! Maar het Maasai Mara National Reserve is waarschijnlijk het bekendste park. Het grootste spektakel is de jaarlijkse trek van de wildebeesten, gazellen, zebra's en impala's.
  • van oktober tot januari: trek naar het Serengeti National Park in het buurland Tanzania
  • in juni, juli en augustus: trek naar de Maasai Mara
  • meer Nationale Parken in Pwani, Kenia
 5. Ga aan de kust snorkelen in de Keniaanse onderwaterwereld vol koralen en kleurrijke vissen. Of ontmoet de Maasai, een authentiek Afrikaans volk, in het zuiden van Rift Valley. Je herkent ze aan hun rode kledij en grote oorbellen!

 6. De grootste kustplaats is Mombasa. Maak er een romantisch tochtje met een traditioneel Arabische schip, terwijl het maanlicht op de oude haven neerstrijkt. Eenmaal aan land kan je proeven van het typische Keniaanse gerecht Ugali.

 7. Duizenden flamingo’s! Dit roze wervelende spektakel en tal van andere watervogels kan je bezichtigen in Nakuru.

 8. Of zweef in stilte over hordes buffels en jagende cheeta’s met een luchtballon. Deze bijzondere safari begint ‘s morgens en eindigt ‘s avonds met champagne. Een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid!

 9. Nog een aanrader is het Sheldrick Elephant Orphanage. Kijk hoe babyolifantjes met de hand gevoed worden, voor ze opnieuw in het wild mogen. Vertederend!

 10. Of stroop zelf de mouwen op in het Giraffencentrum. Je staat op oogoogte met deze prachtige dieren, zodat je ze kunt voeren. Leuk voor de kinderen én voor jezelf natuurlijk!

Reserveer nu je (all inclusive) vakantie in Kenia.

Zin in een beestige reis? Boek nu je (all inclusive) reis naar Kenia!