Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Vakantie Kroatië | Ontdek onze Kroatië reizen | Thomas Cook

Kroatië: Bekijk het aanbod

Reizen naar Kroatie

De parel aan de Adriatische zee

Kroatië is hét decor voor uw droomvakantie. Samen met Thomas Cook ontdek je de geheimen van dit mooie land aan de Adriatische kust. In het gezellige Dubrovnik maak je kennis met de middeleeuwse geschiedenis. Maar Kroatië herbergt nog oudere schatten! Bezoek het Amfitheater van Pula, één van de zes nog bewaarde Romeinse arena’s ter wereld. Ook het paleis van Diocletianus, in het oude stadscentrum van Split, is de moeite waard. Een andere bezienswaardigheid is de muur in Ston, met 5,5 kilometer de tweede langste muur ter wereld.

Schitterende natuur

De mooiste natuur vind je terug in Istrië, het schiereiland dat door de bewoners terecht ‘Terra Magica’, genoemd wordt. Het hartvormige schiereiland heeft wondermooie kust. Tussen de groene heuvels en grillige rotsformaties liggen charmante haventjes zoals Rabac, Rovinj en Porec.

5 redenen om naar Kroatië te reizen!

  1. Kroatië heeft de schoonste zee uit het Middellandse Zeegebied. Letterlijk, want aan 94 % van alle stranden kan je zwemmen!

  2. De vestingstad Dubrovnik, gelegen onder de berg Srdj is ideaal voor een stadswandeling. Breng een bezoek aan de Kroatische wijngaarden in het binnenland of maak een jeepsafari! Bekijk onze vliegvakanties en hotels in Dubrovnik.

  3. Voor een oase van rust en ongerepte natuur moet je in Istrië zijn. Dit mooie schiereiland heet Terra Magica in de volksmond. De beste reisperiode voor Istrië is van mei tot eind september. Bekijk onze vakantieparken en hotels in Istrië.
  4. Maak de mooiste zeiltochten onder een straalblauwe hemel. De Kroatische kust is met haar vele eilanden, baaien en havens een paradijs voor zeilers van over de hele wereld. Aan de Dalmatische kust(of Dalmatië) ontdek je pittoreske dorpjes en kan je wijn en olijven proeven.

  5. Bezoek het amfitheater van kunststad Pula, de zesde nog bewaard gebleven Romeinse arena. Iin de zomer kan je er opera-, toneelvoorstellingen en rockconcerten bijwonen!

Boek nu

Kroatië is een juweeltje in de Middelandse Zee dankzij haar vele eilandjes, helder zeewater, ongerepte natuur en culinaire geneugten.Trek samen met Thomas Cook naar deze parel aan de Adriatische Zee. Je vakantie wordt onvergetelijk! Beslis nu en geniet van zonnige prijzen. Kies voor een autovakantie naar Istrië of Noord-Dalmatië of voor een vliegvakantie naar de Dubrovnik Rivièra.