Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Vakantie Malta | Ontdek onze Malta reizen | Thomas Cook

Malta: Bekijk het aanbod

Reizen naar Malta

Uniek eiland ten zuiden van Italië

Het paradijselijke eiland Malta, ten zuiden van Italië, is jouw gedroomde vakantiebestemming. Op je vakantie Malta ontdek je de mooiste panorama’s en kom je tot rust in het azuurblauwe water van de zee.

Cultureel erfgoed

Ook cultureel heeft een vakantie Malta heel wat te bieden. Een echte bezienswaardigheid zijn de Megalitische tempels van Ggantija, meer dan 5.800 jaar oud en volgens een legende gebouwd door een reuzin, terwijl ze een kind op de arm hield. De hoofdstad Valetta bezit een prachtige haven, die vanaf elk punt in de stad zichtbaar is, dankzij het unieke stratenplan.

Natuurpracht

Natuurliefhebbers kunnen terecht op het Maltese zustereiland Gozo of de baai Blue Lagoon bij Comino. Proef op je vakantie Malta zeker de specialiteit van het eiland: ‘gbejn’, verse schapenkaas met honing.

5 Redenen om naar Malta te gaan

  1. Verwonder je over het rechthoekig stratenpatroon in de hoofdstad Valetta. Vroeger strategisch, nu vooral mooi. Om het even welke straat je neemt, altijd heb je zicht op de haven en ben je omringd door water.

  2. Ook mooi: de Dingli Cliffs, het hoogste punt van Malta. Van daaruit heb je een adembenemend zicht op de zee en de steile rotskusten. Of de Rambla Bay met het rode zand. Of de baai Blue Lagoon bij Comino waarvan de naam verwijst naar het prachtige blauw dat ontstaat door reflectie van het licht op de zandbodem in het kristalheldere water.

  3. Nog meer natuurschoon op het Maltese zustereiland Gozo. De golven hebben er het Azur Window uit de rotsen geslagen. Wie door dit ‘raam’ kijkt ziet het blauwe water en de hoge golven van de Middellandse Zee. Vanaf Azur Window loopt trouwens een bijzondere pelgrimsroute naar de hoofdstad Victoria.

  4. Werk aan je conditie en verken Valletta. De oude vestingstad met de steile en smalle straatjes reiken hoog boven de Grand Harbour. Je inspanningen worden beloond met prachtige doorkijkjes en uitzichten op de vele jachthavens.

  5. Proef zeker de populaire witvis ‘lampuki’ of de ‘gbejna’, verse schapenkaas met honing. Drink er Kinnie bij (soft drink) of Cisk Lager als je een bierliefhebber bent. En als toetje zijn er sinaasappels rechtstreeks van de boom. Of ‘helwa’-koek met zoete sesamzaadjes natuurlijk…

Boek nu

Je vakantie in Malta wordt uniek met Thomas Cook. Beslis vandaag nog en geniet van de beste prijzen!