Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Mauritius | Ontdek onze Mauritius reizen | Thomas Cook

Mauritius: Bekijk het aanbod

Reizen naar Mauritius

Vakantie op Mauritius – het paradijs op aarde

Benieuwd naar een van de mooiste plekjes op onze planeet? Na een vakantie op Mauritius weet je pas echt wat met ‘het paradijs op aarde’ wordt bedoeld.

Exotisch genieten

Ongeveer 2000 kilometer van de zuidoostkust van Afrika en 850 kilometer ten oosten van Madagaskar ligt Mauritius, dat samen met Réunion en Rodrigues deel uitmaakt van de Mascarenen. Het eiland is de thuis van enkele van ’s werelds zeldzaamste planten en dieren.

Languit zonnen

Mauritius is een vulkanisch eiland. Een van dé bezienswaardigheden is de Grand Bassin, een heilig vulkaanmeer waar hindoeïstische Mauritianen de godin Shiva aanbidden. Door het tropisch klimaat en de smalle, maar prachtige stranden is Mauritius een van de populairste verre zonnebestemmingen.

10 redenen om Mauritius te bezoeken!

 1. Treed in het spoor van Hollandse zeevaarders zoals prins Maurits en maak kennis met het vele groen, de grillige bergen en de exotische vruchten die heel Afrikaans aandoen. Maar Mauritius is een mix van culturen. Zo spreekt men er 22 talen.

 2. De dodo, de kalkoenachtige vogel die hier thuis was, is helaas uitgestorven. De heel zeldzame Mauritiusduif en de Mauritiustorenvalk vind je hier wel nog. En in het jachtgebied ‘Domaine de Chasseur’ vind je duizenden herten en wilde zwijnen die je voor veel geld mag neerschieten.

 3. Heel wat culinaire mogelijkheden in Mauritius. Wat wordt het: een roti-snack, biryani (een mix van uien, aardappel en gele rijst), rum met vanille of kaneel of – een andere lokale lekkernij – zwijnenhersenen? Vooral niet wanhopen: er zijn hier ook Chinese, Afrikaanse, Europese en Aziatische restaurants aanwezig.

 4. Zalig nietsdoen, dat kan perfect op de prachtige stranden van Mauritius. Pure verwennerij is het ook in de hotels hier, want die hebben een hoge standaard. De resorts behoren bij de beste ter wereld. Daar hangt een prijs aan vast, maar je krijgt er wel de beste service voor terug.
   
 5. Pas getrouwd? Dan krijg je korting. Mauritius is trouwens een echt honeymoon-oord. Zeg nu zelf: wat is er romantischer dan in de echt te worden verbonden bij zonsondergang op het strand?

 6. Liefhebbers van water komen hier zeker aan hun trekken. Meevaren met een zeilboot, een hilarische tocht met een banana boat, surfen, waterskiën, kajak, kanoën, catamaran, para sailing… Het kan hier allemaal! En rond de eilanden vind je één van ’s werelds langste koraalriffen voor duikervaringen om nog lang over na te praten.
   
 7. Even weg van andere toeristen? Trek dan naar zuidelijke deel van het eiland. Daar is het nog redelijk ongerept. Dat de kust hier gedeeltelijk uit rotsen bestaat, moet je er wel bijnemen.
   
 8. Mauritius en de eilandjes errond zijn van vulkanische oorsprong. In het zuiden van Mauritius ligt Grand Bassin, een oud kratermeer dat een bedevaartsoord is voor Hindoes.
   
 9. Shop je graag? Dan moet je naar de hoofdstad Port Louis. In deze gezellige havenstad vind je tal van hippe winkels en er is ook een grote markt.
   
 10. Bezoek het dorpje het dorpje Pamplemousses, met de oudste kerk van het eiland én de wereldberoemde botanische tuin met zijn vele palmen en inheemse plantensoorten. En als je moe gekeken bent, kun je uitblazen op de prachtige poederachtige stranden aan de noordkant van Pamplemousses.

Reserveer nu je all inclusive reis op Mauritius.

Klaar om een nieuwe wereld te ontdekken? Boek nu je - al dan niet all inclusive - vakantie op Mauritius.