Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Mexico | Ontdek onze Mexico reizen | Thomas Cook

Mexico: bekijk het aanbod

Reizen naar Mexico

Mexico is het 6e meest bezochte land in de wereld met zijn twee miljoen vierkante meter indrukwekkende natuur om te ontdekken. Gezegend met een prachtige kustlijn van 11.000 km en 2.600 uren zon per jaar, is er nog zoveel meer te ontdekken dan de tropische stranden en spectaculaire zonsondergangen.

Relaxen in het land van de Maya’s

Aan de Maya’s en de Azteken hebben we het mooie land Mexico te danken. Maak op je vakantie Mexico kennis met het rijke verleden van de inheemse bewoners van dit grote land in Centraal-Amerika. Verken de oude Maya-tempels en ontdek de kunstschatten van de Azteken. Onder een stralende zon is het op je vakantie Mexico heerlijk genieten. De Mexicaanse keuken is uniek in de wereld. De beste tortilla’s gecombineerd met tequila zullen je zeker kunnen bekoren. Feesten doe je in de discotheken en bars in Mexico-stad.

Doorkruis het landschap

Een vakantie Mexico leent zich uitstekend voor een trektocht. Langs de ruïnes van de Maya’s en de Azteken doorkruis je de schitterende canyons en ontdek je de geheimen van dit machtige land. Wie weet loop je zelfs indianen tegen het lijf!

10 tips voor je vakantie in Mexico

 1. Ga vis eten bij Superbarrio Gómez. Deze superheld uit Mexico-stad, gekleed in een superpak en gemaskerd, bestrijdt onrechtvaardigheid en corruptie. Zijn heldendaden (petities organiseren, rechtszaken aanspannen, protestbijeenkomsten leiden) staan nu op een lager pitje. Superbarrio – die eigenlijk Marco Rascón heet – baat nu een visrestaurant uit in Mexico-stad. Uiteraard zijn er in de hoofdstad van Mexico nog tal van andere zaken de moeite waard.

 2. Ontdek de Mexicaanse keuken. Burrito, enchilada, taco, tostada…: allemaal lekkere Mexicaanse specialiteiten, maar je moet toch zeker een echte tortilla geproefd hebben. En een echte tequilla gedronken. En dat van die worm in die fles, geloof dat maar niet. Je vindt die enkel in bepaalde mezcals uit de staat Oaxaca. Die ‘worm’ is de rups van de nachtvlinder Hipopta agavis die de agave als waardplant heeft. Probeer thuis ook de lekkerste Mexicaanse recepten uit.

 3. Ga uit zoals de echte inwoners van Mexico-stad. Luister naar de muzikale kunsten van de mariachi’s op het Gibraldiplein in Mexico-stad. Wedden dat ook jij weg zult zijn van de ranchera-muziek? Net zoals de gemiddelde Mexicaan.

 4. Ben je in de buurt van Cancun, bezoek dan Uxmal, het Maya-complex in de jungle met de ovaalvormige Piramide van de Waarzegger waar leguanen her en der lui liggen te zonnebaden. Hier proef je de oude Mexicaanse cultuur ten top. Ga hier zeker langs als je een rondreis door Mexico maakt.

 5. Nog in de buurt van Cancun is er Merida. Hou je van drukke bedrijvigheid? Dan is Merida iets voor jou. Deze stad heeft een plein (‘zócalo’) met daarrond koloniale gebouwen en tal van musea en kerken om te bezoeken. Gewoon slenteren kan ook, of rusten in de schaduw, kijken naar de voorbijrijdende paardenkoetsen, je schoenen laten poetsen of je een hangmat laten aansmeren.

 6. In Villa Coyoacán, een wijk in Mexico-stad, vind je het ‘blauwe huis’: het huis waar de bekende surrealistische kunstschilderes Frida Kahlo is geboren en gestorven. Het is nu het Museum Frida Kahlo.

 7. Mexicanen zijn heel leesgierig. In Mexico-stad bulkt het van de uitgeverijen en boekhandels. Snuister eens rond. Je vindt er zeker werk van Octavio Paz, de Mexicaanse Nobelprijswinnaar Literatuur.

 8. Verkoeling nodig? Dan is Misol-Ha, zowat 20 km ten zuiden van Palenque, een aanrader. Deze 35m hoge waterval stort neer in een grote bron, waarin je kunt zwemmen. Je kunt achter de waterval door lopen, maar dan word je wel nat. Wil je nog meer waterplezier, boek dan een vakantie aan de Golf van Mexico.

 9. Het grootste canyonsysteem ter wereld? Dat is de Koperkloof, in het zuidwesten van de staat Chihuahua. Het is een nationaal park en in het gebied wonen de Tarahumara-indianen.

 10. Holbox, in de Golf van Mexico, is de ideale bestemming als je helemaal niets wilt doen. Of als je een vogelspotter bent. Je kunt er ook zwemmen met walvishaaien of een krokodillentour maken in de lagune. Of gewoon kijken naar de dolfijnen en flamingo’s.

Avonturiers komen om de vulkanen te beklimmen, te baden bij de watervallen, te surfen op de duinen in de woestijn, te duiken in het warme Caraïbische water en te zeilen op de oceaan naar het Westen. ’s Werelds beste chefs gaan op pelgrimstocht om de unieke culinaire geheimen van elke regio van Mexico te ontdekken voordat ze een stop maken in de oude Maya tempels om hen te laten inspireren. Internationale curators en galeriehouders komen naar Mexico om de ontluikende Mexicaanse kunst te ontdekken en muziekfestivals trekken de aandacht van ’s werelds beste producers.

Iedereen komt langs de gezellige stadjungles dat de bezoekers verbaast met hun uitzichten, geuren en de levendige, vriendelijke mensen die van Mexico een unieke wereld maken.

Boek nog vandaag

Thomas Cook neemt je mee op je mooiste vakantie en regelt jouw, vlucht, hotel en transfer naar het hotel. Zowel voor jong als oud is Mexico een gedroomde vakantiebestemming. Een trektocht of een hotelvakantie? Mexico biedt het allemaal. Beslis vandaag nog en je vakantie Mexico wordt gegarandeerd onvergetelijk!