Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Montenegro | Ontdek onze Montenegro reizen | Thomas Cook

Montenegro: Bekijk het aanbod

Reizen naar Montenegro

10 redenen om Montenegro te bezoeken

 1. Montenegro, een land dat maar net iets groter is dan Vlaanderen, heeft veel om je te betoveren: een prachtige kust met kiezel- en zandstranden en een azuurblauwe zee, pittoreske dorpen, mooie skioorden, ongerepte natuur en vele kloosters.

 2. Eén van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust is Budva. Middeleeuwse muren uit de 15de eeuw omringen de oude stadskern waar auto’s niet welkom zijn. Alleen te voet mag je door de twee poorten van de stadsmuur om bijvoorbeeld te genieten van één van de vele zomerse muziekconcerten.

 3. Smeer je kuiten in voor de zogenaamde ‘ladder’ in de oude havenstad Kotor: een heel mooie weg met tientallen haarspeldbochten. Helemaal bovenaan heb je een fantastisch zicht op de stad en op de 28 km lange baai, één van de mooiste ter wereld.

 4. Voor veel Montenegrijnen is Lovćen een heilige berg. Het is vooral een mooie berg met rotsachtige hellingen, talrijke spleten en kuilen en 1158 plantensoorten. Een deel van de berg is een nationaal park en daar vind je ook het mausoleum van Njegoš.

 5. Voor rust moet je in het typische vissersdorpje Djenovici. Met meer dan 200 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van meer dan 16° is het er aangenaam toeven.

 6. In de vroegere hoofdstad Cetinje kun je het paleis van koning Nicolaas I van Montenegro bezoeken. Aangezien hij negen dochters had, noemt men hem ook wel de schoonvader van alle Europese vorstenhuizen.

 7. Palmen, cypressen, oleanders…: de natuur is prachtig in Igalo. Het dorpje staat echter vooral bekend om het kuuroord dat veel mensen met reuma over de vloer krijgt. Igalo had ook een aantrekkingskracht op de voormalige Joegoslavische dictator Tito, want die had hier zijn zomervilla.

 8. Aanschouw het grootste meer van de Balkan, Het Meer van Shkodër, op de grens van Montenegro met Albanië. Aan de Montenegrijnse kant maakt het meer deel uit van het nationaal park Skadarsko Jezero met 270 vogelsoorten. 

 9. Bezoek Herceg Novi met het 14de eeuws kasteel Forte Mare, de klokkentoren uit de 19de eeuw, de Kanli-toren, en de Servische kerk St.-Michael Archangel. Oh ja, Herceg Novi noemt men ook wel eens de bloemenstad.

 10. Ook de moeite waard is het Klooster van Ostrog, een orthodox pelgrimsoord gebouwd in een bergwand. Je ziet de witte muren van het 17de eeuwse klooster al van ver schitteren tussen de bergen.