Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Polen: vakantie & reizen

Polen: Bekijk het aanbod

Vakantie in Polen

De charmes van het voormalig Oostblok

Nog nooit in Polen geweest? Probeer dan eens een uitgebreide vakantie in dit pareltje van het vroegere Oostblok.

Oeverloos genieten

Als vakantieland is Polen redelijk onbemind. Volkomen onterecht, want het is een fantastische bestemming. Je geniet er van mooie steden en een rijke geschiedenis, die zich voor een stuk tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelde. Goedkoop en traditioneel eten kun je dan weer in een van de vele bar mleczny of melkbars.

Krakau en Warschau: onvoorstelbaar mooi

Om het beste uit Polen te halen, moet je in hoofdstad Warschau of in Krakau zijn. De vele bezienswaardigheden, het ruime aanbod van restaurants en cafés, de musea en de kleine kerkjes in de oude stadsgedeelten zijn zeker de moeite waard. En dan is er nog Auschwitz-Birkenau, een must tijdens elke Polenreis.

10 redenen om Polen te bezoeken!

 1. Treed in het spoor van Poolse koningen en Russische tsaren en trek naar het oerbos van Białowieża in het oosten van Polen. Maak er kennis met bizons van 1200 kg, wisenten, eiken van meer dan 400 jaar oud en door de natuur uitgeholde ontwortelde en omgevallen bomen. Een paradijs voor wetenschappers én natuurliefhebbers. Je kunt het bos alleen in onder begeleiding van een gids.

 2. Authentiek heropgebouwde gebouwen in de stad, het oude marktplein Rynek Starego, het Łazienki-park, een reusachtig cultuurpaleis, het standbeeld van Chopin in de koninklijke tuin van het Lazienki Paleis, de bekende Jerozolimskie-laan, het Barbacan-bastion, moderne wolkenkrabbers, communistische bouwwerken…: je vindt het allemaal bij elkaar in de Poolse hoofdstad Warschau.

 3. Een goede conditie, die heb je nodig om de Mariakerk met meer dan 500 treden in Gdansk op te klimmen. Het zicht is er wel overweldigend. De hele oude stad Glowne Miasto is trouwens de moeite. Ga zeker eens langs de kraanpoort Brama Zuraw die zowel gebouwd is ter verdediging als voor het laden en lossen van schepen. En in de wijk Oliwa vind je het wereldberoemd 12de eeuwse orgel. In de zomer kun je er een concert meepikken.

 4. Zegt Oœwiêcim je iets? Het is de oude Poolse naam voor de grootste dodenakker ter wereld: Auschwitz. Het voormalige nazi-vernietigingskamp is een plek om stil van te worden.
   
 5. Het in de 13de eeuw ontworpen plein Rynek Główny is een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Je vindt het in Krakau, het Florence van Polen. Ook zeer de moeite is de Wawelheuvel op de oever van de Wisła. Op de heuvel talrijke historische gebouwen, eronder de Drakengrot. Geen wonder dat Krakau één van de belangrijkste cultuursteden is. En dichtbij Krakau bevindt zich de enige zoutmijn ter wereld die sinds de middeleeuwen in werking is.

 6. Edith Stein, Norbert Elias, Hans-Georg Gadamer… allemaal zijn ze geboren in Wroclaw. Het is er grillig aan toe gegaan in deze stad aan de rivier de Oder. Dat kun je zien aan de talrijke heropgebouwde en gerestaureerde gebouwen hier. Imposant is de beurshal Hala Ludow, een gebouw dat op de Werelderfgoedlijst prijkt.

 7. 180.000 joodse graven vind je in Łódź, de stad dat zowat pal in het midden van Polen ligt. Ook karakteristiek zijn de textielfabrieken en fabrikantenvilla's. De beroemde pianist Arthur Rubinstein is hier geboren.
   
 8. Lublin is de stad met de verschillende universiteiten. Aan één daarvan was Karol Wojtyla verbonden toen hij tot paus Johannes Paulus II werd verkozen. Neem zeker een kijkje in het kasteel. Aan de restauratie van de kapel was 27 jaar werk en het resultaat met de middeleeuwse taferelen is prachtig!

 9. Men noemt haar de koningin van Polen, de Zwarte Madonna van in Czestochowa. Het beroemde icoon van Maria vind je in het Paulinerklooster op Jasna Gora. Het heeft het plaats tot een echte bedevaartsoord gemaakt. Bezoek ook het refectorium en de uitgebreide bibliotheek van het klooster.

 10. De geboorteplaats van Copernicus, Toruń, ligt aan de Europese wandelroute E11. Het is één van de mooiste steden van Polen. Gastvrij, historisch en monumentaal is het er. Proef er zeker één van de typische kruidenkoeken! Of verkies je wodka?

Reserveer nu

Wil je eens iets helemaal anders? Boek nu je vakantie of citytrip in Polen!