Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

 • Heb je een vraag?
 • Zoek een reisagent
 • Fr/Nl

Vakantie Slovenië | Ontdek onze Slovenië reizen | Thomas Cook

Slovenië: Bekijk het aanbod

Reizen naar Slovenië

Bezoek Slovenië

Hoe je ook reist, Slovenië is altijd gemakkelijk te bereiken! Een bezoek aan Slovenië brengt geen tijdrovend of gecompliceerd regelwerk met zich mee. Goed georganiseerde routes naar en door Slovenië, de beschikbaarheid van online informatie en de mogelijkheid om in buitenlandse talen te communiceren, maakt het regelen van je reis heel eenvoudig.

Beleef Slovenië

Slovenië is een belevenis op verschillende niveaus. Elk van de ontelbare en onweerstaanbare activiteiten laat weer een ander aspect van het land zien. Van het groene Middellandse Zeegebied en over de mysterieuze Karst naar het levendige Ljubljana en verder naar de zonnige Alpen of het glimlachende Pohorje: je reis zal gekruid zijn met een overvloed aan indrukken, genot voor alle zintuigen en ervaringen voor elk type reiziger. Doe je eigen ervaring op!

Verblijf in Slovenië

Kies uit de vele verblijfsmogelijkheden een accommodatie die bij je past. Houd je van ontspanning en jezelf verwennen, kies dan een luxueus hotel aan de kust, in het stadscentrum of in de vrije natuur.

Wil je de stad ontdekken, kies dan een kamer in een goed hotel voor een redelijke prijs of voor een appartement.

Wat je keuze ook is, je zal overal aangenaam worden verrast door een keur aan smakelijke lokale specialiteiten en de vriendelijke bediening.

Denk aan Slovenië

Een land van groene indrukken, kristalhelder water, natuurlijke schoonheid en geografische curiositeiten. Een land van gemengde culturen, gevarieerde architectonische kenmerken en in stand gehouden volksgebruiken. Een land van actieve, vriendelijke mensen. Herinneringen worden niet gevormd door beelden, maar ervaringen. Iedereen zal Slovenië anders beleven en elk bezoek is een unieke ervaring. Verwen jezelf met de beleving van Slovenië - het zal voor altijd een plaats in je hart veroveren.

Blijf in contact met Slovenië op Facebook. Word een fan van FEEL SLOVENIA

10 redenen om Slovenië te bezoeken!

 1. Veel bossen, bergen, natuurlijk schoonheid, 800 kastelen en landhuizen, blinde grotsalamanders, een uitgebreide libellenrijkdom, bergmeren waarin je kunt zwemmen, ondergrondse rivieren, veel geneeskrachtige bronnen… En dat in combinatie met de beste kampeerplaatsen van Europa en goede hotels. Slovenië heeft het allemaal!
   
 2. Het meer van Bled is een paradijs voor roeiers, zeilers en zwemmers. De Karawanken houden de koude noordenwind tegen en de warmwaterbronnen zorgen ervoor dat je tot begin oktober nog kunt zwemmen. In de zomer is het water zelfs 24°.
   
 3. Liefhebbers van kunstsmidstukken moeten naar Kropa, een idyllisch dorpje in een smal dal, omgeven door groene bergtoppen aan de Kroparica. Heel wat huizen hebben hier ijzersmeedwerk bij hekkens, deurklinken, voetschrapers… In het Kovaški Muzej, het smederijmuseum, kom je alles te weten over deze oude ambacht.

 4. Paardenvrienden moeten zeker in Lipica (bij Sežana) zijn geweest, want daar komen de lippizaner paarden vandaan. De stoeterij die in 1580 is opgericht door aartshertog Karel II is een echte bezienswaardigheid.
   
 5. De Sloveense hoofdstad Ljubljana, aan de rivier de Ljubljanica, is niet zo groot maar heeft wel veel te bieden. De bekendste bouwwerken zijn de drie bruggen (Tromostovje) die het Prešerenplein met de oude stad verbinden, het kasteel Ljubljanski Grad en de Stolnica (kathedraal). Ook mooi om te zien: het Tivolipark met zijn vele sculpturen en beeldhouwwerken en de Botanische Tuin.
   
 6. Een meer dat verdwijnt? Het is een opmerkelijk fenomeen dat je terugvindt bij het meer van Cerknica. Het meer wordt gevoed door karstbronnen. In de winter is de aanvoer groot, ’s zomers droogt het meer langzaam uit. Langs de noordwestrand zijn enkele grote verdwijngaten die als het ware de afvoerputjes van het meer zijn. Dan blijven er alleen enkele rivieren over.
   
 7. Wat wordt het? Kanoën op de Soca? De Trglav beklimmen? Rustig wandelen door de Kamnische Alpen? De zomersleebaan Besna Pehta voor kinderen? Of verkies je een volledig actieve vakantie? Dat kan: in de omgeving van het Trigav National Park bijvoorbeeld. Daar zijn hoge bergtoppen, wildstromende rivieren en prachtige meren. Ideaal om te mountainbiken, bergwandelen, raften, hydrospeeden, tuben, canyoningen, klimmen en abseilen.

 8. Wandel over het vernieuwde Tartiniplein in Piran, een van de drie havensteden van Slovenië. De vernieuwing is een ontwerp van de Sloveense architect Boris Podrecca. Het plein zelf is een ode aan de 17de-eeuwse componist en violist Giuseppe Tartini die hier is geboren.
   
 9. Het kleinste museum ter wereld? Dat vind je in de militaire wachttoren van Vrtojba. In de toren, die een binnenoppervlakte heeft van 17,7 m² en 8 m hoog is, is een fototentoonstelling over de naoorlogse periode in de grensstreek van Gorica te zien. Het museum maakt deel uit van het historische pad aan de grens.
  Opmerkelijk: je kunt op vijf plaatsen in Šempeter en Vrtojba een sleutel lenen om het museum gratis te bezoeken.

 10. Bewonder de zeldzame grottenolm op het stadssymbool van Postojna. Of ga op zoek naar het beestje in de beroemde druipsteengrotten van Postojna. Meer dan 20 km lang is dit grottenstelsel met grillige rotsformaties, stalactieten en stalagmieten en andere druipsteenafzettingen en speleologische verschijnselen.