Je wilt ons bellen?

070 / 750 243 (€0,30 /min)
Elke werkdag van 8u-22u.
Zaterdag 9u-18u. Zondag van 10u-22u

  • Heb je een vraag?
  • Zoek een reisagent
  • Fr/Nl

Vakantie Turkije | Vliegvakanties naar Turkije | Thomas Cook

Turkije: Bekijk het aanbod

Vakantie Turkije

Een mix van zon, natuur en cultuur

Een reis naar Turkije biedt voor iedereen wat wils. De zon schijnt altijd in Turkije. Hét decor voor een ontspannende vakantie is één van de vele stranden. Een vakantie in Turkije is ook cultureel interessant. Laat je overdonderen door de culturele rijkdom van de hoofdstad Istanboel: de Blauwe Moskee, de wereldberoemde Aya Sofia en het Topkapi-paleis. Heb je meer interesse in architectuur, dan krijg je het zeker warm van de prachtige eeuwenoude moskeëen in het land van Atatürk.

Ontdek 5 tips voor je vakantie in Turkije

  1. Ontdek tijdens je citytrip naar de hoofdstad van Turkije, Istanbul. De oudste koffiehuizen vind je in Istanbul. Kom er de sfeer opsnuiven en de traditionele drank proeven of lurk er aan een traditionele waterpijp. Terwijl het water zachtjes bubbelt in de fles hoor je ook de geluiden van domino- en backgammonstenen. Om stil van te worden…

  2. Ga op avontuur in de vervallen mytische stad Troje in Noord Turkije. Aan deze stad zijn heel wat sagen verbonden. De bekendste is die van het (houten) paard van Troje, dat je er trouwens nog kunt bekijken. Vanuit onze hotels aan de klassieke kust of van op je vakantie in de Egeïsche regio geraak je hier makkelijk.

  3. De klokkentoren van Konak, het Ataturk-museum, de ‘Fluweelvesting’ op de bebouwde heuvel: je vindt ze allemaal in Izmir gelegen aan de Egeïsche zee. Vanuit de verte doet deze metropool denken aan een enorme inktvis. Eens aangemeerd vallen je meteen de met palmen omzoomde lanen met oude koloniale huizen op. Je kan hier perfect een zonvakantie of strandvakantie combineren met interessante uitstapjes.

  4. Een vakantie in vakantie Antalya heeft méér te bieden dan het perfecte strand met meer dan 250 dagen zon per jaar. Zelf in september is het nog genieten van de mildere zon. Het is één van de mooiste en kleurrijkste steden van de zuidkust van Turkije.  Je vindt er historische en culturele schatten, heel veel golfbanen en nog meer verse en sappige sinaasappels. De bekendste badplaatsen zijn Alanya, Kemer, Side, Lara en Belek. Proef ervan tijdens je vakantie in Turkije!

  5. Het échte Turkije beleven? Trek dan naar de stad Fethiye, niet ver van de luchthaven van Dalaman en de badplaats Marmaris. De dinsdagmarkt is er een must. Maar je vindt er ook antieke rotsgraven en sarcofagen, een archeologisch- en streekmuseum en – op zowat zes km van het centrum – een mooi kiezelstrand omgeven door prachtige bossen. Wie zei ook weer dat vakantie Turkije gelijk staat met puur een strandvakantie?

Boek nu je vakantie onder de Turkse zon

Dompel jezelf onder in de culturele tradities van Turkije en bezoek een oude markt in een pittoresk dorpje. Wie zei ook weer dat een reizen naar Turkije gelijk staat met een pure strandvakantie? Een vliegvakantie naar Turkije heeft veel meer te bieden dan je denkt. Beslis vandaag nog en droom alvast van je vakantie.